ACTUALITATEColegiul Medicilor a decis: Dr. Flavia Groșan nu este vinovată de...

Colegiul Medicilor a decis: Dr. Flavia Groșan nu este vinovată de malpraxis. Nu există nicio plângere împotriva ei din partea vreunui pacient

Comisia de Etică din Colegiul Medicilor Bihor a decis, luni, că nu este vorba de malpraxis în cazul doctoriţei Flavia Groşan, informează Antena 3.

Medicul poate profesa fără probleme, mai ales că nu există nicio plângere scrisă împotriva ei din partea vreunui pacient.

Ea a fost avertizată însă să nu mai facă declarații precum cele conform cărora medicii ar omorî oameni în spitale. Comisia de Etică şi deontologie nu poate să aplice sancţiuni, însă dacă se va ajunge la Comisia de disciplină, medicul Flavia Groşan riscă să fie sancţionat.

Ea a fost așteptată la intrarea în instituție de susținători și a primit flori.„Mă uit în spate şi nu-mi este ruşine cu ce am făcut”, a spus dr. Flavia Groşan, luni, la intrarea la Colegiul Medicilor.

Reclamaţia în cazul dr. Groşan a fost depusă de un alt medic din Bucureşti, care a fost deranjat de faptul că aceasta a criticat protocolul din Bucureşti. Un alt cadru medical din Capitală a făcut o plângere împotriva ei, pe motiv că ar fi încălcat un articol din Statulul deontologic medical, când a spus că nu înţelege rolul unor medicamente folosite la bolnavii de COVID-19, precum codeina, kaletra sau chiar heparina.

Dr.Flavia Groșan a ajuns cunoscută în urma unui articol din ziarul Național, în care explica faptul că a vindecat sute de pacienți cu covid prin altă metodă decât internarea spitalicească. Articolul a devenit, în scurt timp, viral și a făcut-o cunoscută pe doctorița din Oradea.

Medicul a stârnit un noul val de reacţii după ce a afirmat, recent, că lockdownul și masca de protecție scad imunitatea, care este extrem de importantă mai ales în această perioadă.

„Eu zic că lockdownul nu face bine, eu zic că masca nu face bine. Eu aș fi mers pe varianta englezească cu imunizarea de turmă. Am fi scăpat… Eu vorbeam și cu pacienții, Dumnezeu a lăsat orificiile astea, de ce le blocăm? Tot întreb… ne-a scăzut imunitatea în ultimul hal, d-aia nu mai știm ce e gripă, ce e viroză, ce e COVID. Nu mai știm nimic. Imunitatea noastră e prăbușită. Statul în casă, masca și aici am ajuns…”, a spus dr. Flavia Groșan.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

 1. Decizia Colegiului Medical absolvă pe doamna medic de orice acuzație.

  Asta dezvăluie paradoxul că NU PACIENȚII au avut plângeri (ei fiind tocmai cei VINDECAȚI) ci doar din clica jurnaliștilor cumpărați la kilogram de guvern cu $$$ au avut plângeri pur și simplu fără bază, fără un malpraxis, in special CTP-ul și Radu Tudor, băieții gata de orice pentru bani.

 2. Doamna doctor Flavia Groșan nu a făcut nimic deosebit din ceea ce se cere unui medic.

  Valul de simpatie de care se bucură e consecința directă nu a ceea ce a făcut dânsa, ci a ceea cu ce contrastează: infatuarea, aroganța și lipsa totală de omenie care caracterizează marea majoritate a corpului medical național. Și asta nu de ieri, de azi! Iar când întâlnești printre medici un om de omenie, contrastul cu realitatea obiectivă e atât de mare, încât îți vine să “îi săruți și picioarele”! Iar doamna doctor reprezintă un asemenea om – cinste dânsei!

  Numai cine nu a trecut prin spitale sau nu a avut rude cu probleme medicale, poate declara altfel (exceptând pe cei cu pile sau care dau “dreptul”).

  Trist este ca această molimă – a unei lipse elementare și minime de omenie – este foarte răspândită și printre jurnaliști (mulți dintre ei oameni mici, lipsiți de studii, dar și de educație, care in provincie se vând – nu de puține ori – și pe o amărâtă de friptură)! Din păcate, la noi, cam toate categoriile sociale se comportă astfel.

  Iată devastatoarele și dezumanizantele consecințele pe care socialismul și comunismul le-a avut la noi… Acesta este tristul adevăr…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate