ACTUALITATEMinisterul Afacerilor Externe ne ia la mișto: Răspunsul oficial de la MAE...

Ministerul Afacerilor Externe ne ia la mișto: Răspunsul oficial de la MAE la întrebarea de ce a postat „No to racism. Respect” în „cazul Colţescu”

Arbitrul român Sebastian Colțescu a fost acuzat, indirect, de către oficialii români, de rasism, după ce a fost pus la zid pentru un presupus la rasism la meciul dintre PSG și Instanbul Bașakșehir.

La puțin timp după meci, FRF şi Ministerul Afacerilor Externe au postat mesaje în care nu-l acuzau direct pe Colțescu de rasism, dar asta se înțelegea.

„No to racism. Respect”, a apărut pe contul de Facebook al MAE pe 9 decembrie 2020, a doua zi după ce expresia „ăla negru” a declanșat un scandal internațional, așa cum R3media a relatat la vremea respectivă.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media

La două luni distanță, UEFA a anunțat că Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre, pentru că şi el l-a identificat într-un mod asemănător pe Webo, nu sunt vinovați de rasism.

Paul Andrei, jurnalist Digi Sport, a adresat o cerere celor de la MAE în care solicita explicații despre postarea din 9 decembrie şi de ce nu s-a mai reacţionat în niciun fel după ce Colţescu a fost absolvit de vină.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Răspunsul MAE despre postarea „No to racism. Respect”, care indirect în acuza pe Sebastian Colţescu
„Stimate domnule Paul Gabriel Andrei,

Cu privire la solicitarea dumneavoastră, dorim să precizăm că postarea de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe la care faceţi referire s-a dorit un mesaj de ordin general, care defineşte poziţia de principiu a României de respingere categorică a tuturor formelor de rasism, discriminare şi discurs instigator la ură, indiferent dacă acestea aparţin cetăţenilor români sau sunt îndreptate împotriva cetăţenilor români.

De asemenea, folosirea sloganului UEFA exprimă susținerea tarii noastre pentru forul european cu competente în investigarea unor astfel de incidente”, este răspunsul oferit de MAE, Departamentul Organizaţii Internaţionale şi Afaceri Multilaterale, Direcţia Drepturilor Omului, Protecţia Minorităţilor şi Consiliul Europei.

Reacția jurnalistului a fost clară: „Ministerul Afacerilor Externe ne ia la mișto. Pe mine, dar și pe toată lumea. Susține că doar întâmplarea a făcut ca în aceeași zi când conaționalul nostru, Sebastian Colțescu, era călcat în picioare în întreaga lume, pe site-ul MAE să apară sloganul UEFA No To Racism”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...