miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEȘeful ANPC avertizează: Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia...

Șeful ANPC avertizează: Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi – pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonela periculoase

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, avertizează asupra pericolului reprezentat de comercializarea unor pui de găină “îngălbeniţi” pentru a părea mai sănătoşi şi precizează că va informa toate instituţiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situaţie.

Șeful ANPC explică, prin intermediul unei postări apărută pe pagina sa de Facebook, că unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată. De asemenea, Horia Constantinescu atrage atenţia că şi ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice inducerii în eroare a consumatorului.

“Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit.
Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare.
Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată.
Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen.
Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți.
Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre”, scrie Constantinescu pe Facebook.

De asemenea președintele ANPC mai vorbește și despre pericolul reprezentant de salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii săi și precizează că va trimite trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație.

“Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.
Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase.
Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”.
Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul”, mai transmite șeful ANPC în mesajul său.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. acum ca e candidat la primaria constantei din partea psd a inceput sa faca gura mare explicandu-ne cum e cu gaura de la covrig. Dar pana acum pe ce lume a trait, ca lucrurile astea se intampla de ani de zile?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE