marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEAcad. Eugen Simion, Mihai Neamțu sau Cătălin Sturza au semnat protestul celor...

Acad. Eugen Simion, Mihai Neamțu sau Cătălin Sturza au semnat protestul celor 100 la adresa legilor educației. Critici fără precedent la adresa Ministrului Cîmpeanu:Își bate joc de sistemul de învățământ din România cum n-a făcut-o nimeni

Academicianul Eugen Simion, teologul Mihai Neamțu, publicistul Cătălin Sturza sau scriitorii Aura Christi, Cassian Maria Spiridon sunt ultimele nume importante care au semnat scrisoarea celor 100 de intelectuali față de propusele legi ale educației, informează Edu Pedu.

Pe lângă aceștia, mai sunt o seamă de profesori universitari, cadre didactice sau persoane publice.

Prin scrisoarea deschisă, cei 100 de intelectuali atrag atenția asupra pericolelor din proiectul de lege al educației preuniversitare, cer prelungirea dezbaterii și o consultare reală cu toate părțile implicate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Amintim că Sorin Cîmpeanu a lansat în dezbatere publică legile Educației, de importanță capitală pentru dezvoltarea societății, în plină perioadă de concedii: pe 13 iulie 2022, cu dată finală miercuri, 24 august 2022.

După cum a relatat R3media, „dezbaterea finală” din 23 august a fost o farsă. În replică, ministrul Cîmpeanu i-a numit „grup de interese” pe cei 100. O petiție inițiată pentru demiterea lui și retragerea legilor educației a strâns zeci de mii de semnături în câteva zile.

Academician Eugen Simion semnalează importanța apărării limbii române: „Limba este primul semn de identitate al unei națiuni. Cine are o limbă, are o țară. Toate națiunile cu o veche civilizație își apără limba”.

Mircea Martin: „Felicitări pentru inițiativă ! Constat cu stupoare și tristețe că acest Proiect de lege (a educației !) vizează – în ciuda principiilor declarate – cantitatea, nu calitatea, nivelarea descendentă, nu relevanța, deculturalizarea, nu culturalizarea, demotivarea elevilor (și a profesorilor), nu motivarea și stimularea lor. Inadecvarea criteriilor pentru disciplinele umaniste este flagrantă, eliminarea tezelor și generalizarea abuzivă, simplificatoare a grilelor reprezintă un atentat la coerența gândirii și a expresiei generațiilor tinere. Digitalizarea (oricum, încă precară la sate) nu compensează aceste deficiențe. Așa ar urma să arate România „educată”?”.

Theodor Paleologu: „Mă alătur “grupului de interese” înfierat de domnul ministru Cîmpeanu, adică, după calculele sale, celor 0,5% dintre intelectualii țării considerați insignifianți de ilustrul titular al unui doctorat secret. Sistemul educațional românesc este deja într-o stare critică. Noul proiect de lege nu face decît să accelereze procesul de degradare”.

Președintele Asociației Comunelor din România, despre Cîmpeanu:Își bate joc de sistemul de învățământ din România

Ministrul Sorin Cîmpeanu a fost criticat dur de către președintele Asociației Comunelor din România, Emil Drăghici.

Acesta a spus la Digi24 că „sunt supărat că își bate joc de sistemul de învățământ din România, cum n-a făcut-o niciun alt ministru”.

Emil Drăghici a punctat că „nu poți să ai proces de învățământ sănătos fără cooperare, colaborare, ceea ce, poate nu știți, vă spun acum, sunt numiți directori în școli, iar primarii habar nu au, nu primesc nici măcar o hârtie: „el este director”. Se poate așa ceva?

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

 1. 🙂 Excepțional – de pus în ramă!

  „Theodor Paleologu: „Mă alătur “grupului de interese” înfierat de domnul ministru Cîmpeanu, adică, după calculele sale, celor 0,5% dintre intelectualii țării considerați insignifianți de ilustrul titular al unui doctorat secret. Sistemul educațional românesc este deja într-o stare critică. Noul proiect de lege nu face decît să accelereze procesul de degradare”.”

  Cel mai haios dintre Paleologi o vrea oare să spună că până acum a privit de pe margine ? Nu mi se pare exclus.

  P.S.

  Mi-a plăcut și link-ul către Digi 24 – iată ce spune Digi 24 despre subiectul „Emil Drăghici”

  „3 de rezultate căutare “Emil Draghici”

  Justiție PSD: „Legea nu ne permite decât secții de votare separate”. Textul legii cere însă fix opusul 28.03.2019

  Politică Explicaţiile unui colaps financiar. L. Dragnea: Au avut autonomia pe care au cerut-o. Nimeni nu i-a forţat 07.11.2017

  Educație Guvernul va cumpăra 600 de microbuze şcolare pentru primării care nu pot angaja şoferi 28.09.2013

  Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/cautare?q=Emil+Draghici

  Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.”

  N-au găsit ceva mai nou de 3,5 ani. Nici nu știu sigur dacă nu le-oi fi încălcat legea privind numărul de litere cu care îi pot cita …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE