ACTUALITATELa fel ca Danemarca, Suedia spune că va ridica aproape toate restricțiile...

La fel ca Danemarca, Suedia spune că va ridica aproape toate restricțiile la sfârșitul lunii septembrie

După 29 septembrie, vor rămâne în vigoare doar recomandările generale pentru o igienă sporită și distanțare în locurile publice. Suedia ridică aproape toate restricțiile anti-Covid la data menționată, datorită progresului programului de vaccinare și a situației epidemice bune, anunță guvernul.

Autoritățile intenționează totuși să introducă un permis de vaccinare pentru evenimente majore. „Scopul nostru a fost întotdeauna să putem ridica restricțiile cât mai curând posibil”, a declarat ministrul Sănătății, Lena Hallengren.

Țara nordică s-a remarcat după izbucnirea epidemiei, refuzând izolarea, dar a impus imediat munca de acasă, a introdus limite pentru adunări sau chiar a instituit restricții privind orele de funcționare a restaurantelor sau barurilor, unele fiind încă în vigoare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ridicarea treptată a acestor măsuri a fost programată pentru luna mai, ca parte a unui plan în cinci etape, al patrulea dintre ele urmând să fie la sfârșitul lunii septembrie, scrie SmartRadio.

Danemarca a decis să renunțe la restricții și a declasificat virusul

Ministrul Sănătății din Danemarca a anunțat vineri că începând cu 10 septembrie, Guvernul țării sale va declasifica noul virus drept „o amenințare critică la adresa societății”, ceea ce înseamnă că o serie de restricții vor dispărea automat, scrie The Local.

Decizia vine la peste un an de când Guvernul a clasificat virusul drept „samfundskritisk sygdom” sau „o boală care este o amenințare critică la adresa societății”, ceea ce i-a permis să impună o serie de restricții stricte asupra societății, inclusiv închiderea școlilor, grădinițelor, librăriilor și a altor instituții publice, dar și restricționarea adunărilor publice la maximum 100 de persoane.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dacă Danemarca a fost una dintre primele țări care a intrat în carantină, pe 10 septembrie va renunța la majoritatea restricțiilor – citește AICI continuarea.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT