ACTUALITATEDanemarca renunță la restricții, declasifică virusul drept „o amenințare critică la...

Danemarca renunță la restricții, declasifică virusul drept „o amenințare critică la adresa societății”. Nevaccinații vor fi lăsați să se imunizeze natural

Ministrul Sănătății din Danemarca a anunțat vineri că începând cu 10 septembrie, Guvernul țării sale va declasifica noul virus drept „o amenințare critică la adresa societății”, ceea ce înseamnă că o serie de restricții vor dispărea automat, scrie The Local.

Decizia vine la peste un an de când Guvernul a clasificat virusul drept „samfundskritisk sygdom” sau „o boală care este o amenințare critică la adresa societății”, ceea ce i-a permis să impună o serie de restricții stricte asupra societății, inclusiv închiderea școlilor, grădinițelor, librăriilor și a altor instituții publice, dar și restricționarea adunărilor publice la maximum 100 de persoane.

Dacă Danemarca a fost una dintre primele țări care a intrat în carantină, pe 10 septembrie va renunța la majoritatea restricțiilor.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Ce înseamnă, concret, declasificarea virusului drept „amenințare critică la adresa societății”:

– nu va mai fi nevoie de pașaportul verde pentru cluburi și discoteci
– nu va mai fi nevoie de pașaportul verde pentru săli de fitness sau de sport
– nu va mai fi nevoie de pașaportul verde pentru prezența meciurile de fotbal
– nu va mai fi nevoie de pașaportul verde pentru evenimentele cu mai mult de 2.000 de persoane.

De asemenea, zilele trecute a fost eliminată și obligativitatea măștii în mijloacele de transport în comun, restaurante, după relata R3media.

Oricum, aceste măsuri trebuiau eliminate pe 1 octombrie, așa că decizia de vineri nu face decât să grăbească lucrurile cu 20 de zile.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Danemarca a luat această decizie pentru că a constatat că sistemul de sănătate nu este supus presiunii, datorită faptului că majoritatea cetățenilor sunt vaccinați. Este vorba despre un procent de 70%.

Viggo Andreasen, profesor asociat la Departamentul de Știință și Mediu al Universității Roskilde, a spus că decât să se chinuie să-i convingă pe nevaccinați să o facă, este mai de bun simț ca ei să-și dezvolte imunitatea prin infectarea cu virusul.

El a calculat că dacă toate restricțiile vor fi ridicate, cei care nu s-au vaccinat vor căpăta imunitate prin infecție în șase luni, scrie The Local.

Sfârșitul pandemiei?

Ministrul Sănătății din Danemarca a spus că renunțarea la aceste măsuri nu înseamnă „sfârșitul pandemiei” și că va fi ținută sub supraveghere strictă prin „testări, campanie de vaccinare și pregătirea de a introduce orice măsură va fi necesară”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...