OPINIILumea după Trump

Lumea după Trump

Așadar, scor final după votul marilor electori de ieri: 306-232 pentru Biden.

Pe 6 ianuarie, Congresul american se va reuni pentru a valida rezultatele votului de ieri.
Singura șansă teoretică a lui Trump de a mai rămâne președinte constă în îndeplinirea următoarelor etape:
1. Să existe minimum o contestație cu privire la legitimitatea votului, depusă înainte de ședința congresului din 6 ianuarie, semnată de către cel puțin un senator și un reprezentant;
2. În urmă dezbaterii contestației, AMBELE camere să o admită drept valabilă. În această situație, Camera Reprezentanților va avea misiunea de a alege președintele (cu un singur vot pe fiecare stat!), iar Senatul vice-președintele. Chiar și așa nu este deloc sigur că nouă Camera l-ar alege pe Trump (dar nici pe Biden!).

Cum la ora actuală democrații sunt mai numeroși decât republicanii în Cameră, și chiar în rândurile republicanilor există oameni care nu sunt fideli lui Trump, șansele acestuia de a mai rămâne președinte după 20 ianuarie tind spre zero (adică sunt pur teoretice, cu mulți de „dacă”).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Cum spuneam acum câteva zile, mai rămân de decis două scaune de senator în Georgia (tot în ianuarie), și asta e una din cele două explicații posibile pentru care Trump încă nu a cedat, cealaltă fiind că dorește să piardă căzând frumos de pe cal, și lăsând senzația că vrea să lupte în continuare pentru a păstra influența asupra partidului republican (teoretic are dreptul să mai candideze și în 2024 – când va avea 78 de ani!)

Deci, e cazul să acceptăm situația de fapt. Sunt multe de învățat din mandatul lui Trump, atât cu privire la accesul său la putere cât și cu privire la politicile practicate. Dar un lucru este cert – mișcarea de rezistență mondială – conservatoare și suveranistă – care se opune globalismului progresist – este vie, și va continua și după Donald Trump.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...