marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATELovitură pentru Viktor Orban | Federația Maghiară de Fotbal interzice fularele și...

Lovitură pentru Viktor Orban | Federația Maghiară de Fotbal interzice fularele și steagurile cu „Ungaria Mare“

Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) a anunțat interzicerea expunerii fularelor care prezintă harta „Ungariei Mari“, a informat postul de știri ungar Magyar Jelen, citat de Remix News.

În noiembrie 2022, cinci vecini ai Ungariei l-au condamnat pe premierul maghiar Viktor Orbán pentru purtarea fularului cu Ungaria Mare, susținând că acesta reprezintă o poziție revizionistă, dar Orbán a spus la acea vreme că nu există niciun motiv pentru a citi mai departe nimic în ea. Ulterior, premierul slovac Eduard Heger a ținut să-i ofere premierului ungar drept cadou un fular cu simbolurile Slovaciei.

Federația a fost întrebată despre motivul din spatele deciziei. MLSZ a spus că problema datează din martie 2022, când organizatorii unui meci Irlanda de Nord-Ungaria au încercat să ia fularele suporterilor maghiari. Acesta a adăugat că atât UEFA, cât și FIFA consideră că aceste fulare afișează un mesaj politic provocator.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Inspectorii UEFA și FIFA pot interpreta aceste simboluri ca purtând un mesaj politic cu intenție provocatoare”, a scris MLSZ într-un comunicat.

„Afișarea mesajelor politice este interzisă de regulile UEFA și FIFA și, prin urmare, MLSZ poate fi sancționată în astfel de cazuri conform reglementărilor aplicabile. În astfel de cazuri, MLSZ ar fi obligat să transmită suporterului pedeapsa aplicată pentru afișarea unui banner neautorizat”, mai precizează MLSZ.

„Pentru a preveni acest lucru, asociația va continua să refuze să permită afișarea unor astfel de steaguri până când practica disciplinară a UEFA în acest sens se va schimba.

Federația cere tuturor să se abțină de la afișarea unor astfel de steaguri și bannere la meciurile echipei naționale”, se mai arată în mesaj.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE