luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEActiviștii LGBT din Polonia nu-l mai suferă nici pe progresistul de Tusk:...

Activiștii LGBT din Polonia nu-l mai suferă nici pe progresistul de Tusk: Donald cel Mare, guvernul tău va fi răsturnat de homosexuali

Marșul LGBT din Varșovia a arătat o frustrare tot mai mare a activiștilor față de premierul Donald Tusk. Ei au afișat un banner de amenințare la adresa primului-ministru, potrivit Remix News.

Bannerul în culorile curcubeului a captat o atenție semnificativă online.

„Donald cel Mare, guvernul tău va fi răsturnat de homosexuali”, a fost mesajul afișat pe banner.

Bannerul făcea referire la un alt slogan popular în timpul primei administrări a Platformei Civice (PO) din Polonia, între 2008 și 2015. La acea vreme, pe stadioanele de fotbal, grupurile de suporteri scandau ceva asemănător: „Donald, matole, twój rząd obalą kibole”. În traducere, asta înseamnă: „Donald, prostule, guvernul tău va fi răsturnat de huligani”.

Recent, activistul LGBT Bart Staszewski a vorbit despre „așteptările nesatisfăcute de la guvernul lui Tusk”. Staszewski, cunoscut pentru campania sa provocatoare care indică în mod fals existența „zonelor libere LGBT” în Polonia, a sperat la progrese legislative sub Tusk, inclusiv legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex și a drepturilor la avort.

Cu toate acestea, la șase luni de când Tusk a preluat guvernarea, speranța lui Staszewski este în scădere. El a remarcat performanța slabă a stângii la recentele alegeri pentru Parlamentul European și este dezamăgit de promisiunile neîndeplinite cu privire la legile privind discursul instigator la ură, drepturile parteneriatelor și legislația privind avortul.

În plus, Staszewski îl critică pe Krzysztof Śmiszek, un adjunct al ministrului justiției. Acesta este homosexual și partener al politicianului de stânga Robert Biedroń. Śmiszek e arătat cu degetul pentru că nu a sprijinit comunitatea LGBT din Polonia în timp ce își urma o carieră la Bruxelles.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. s-or trezi polonezii că dacă le dai un deget elgibitiștilor, ei nu se opresc ci vor să-și bage sexul lor in toate, din guvern până in copii. O mișcare bolșevică pe la spate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE