duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEViktor Orban a purtat pe stadion un fular cu harta Ungariei Mari,...

Viktor Orban a purtat pe stadion un fular cu harta Ungariei Mari, care include și Transilvania

Premierul maghiar Viktor Orban a publicat luni, pe pagina de Facebook, un clip în care se poate observa că poartă la gât un fular pe care este desenată harta Ungariei Mari cu Transilvania în graniţele sale, informează Fanatik.ro.

Duminică seara, după meciul amical dintre Ungaria și Grecia, Viktor Orban a interacționat cu fotbalistul Balazs Dzudzak, iar în clip se vede clar cum la ambele capete ale fularului este harta Ungariei în graniţele de dinainte de Tratatul de la Trianon.

Inițial, acesta a postat o fotografie de la întrevedere, fotografie în care detaliul nu se poate observa. În clip însă, Orban apare zâmbitor şi plin de curtoazie, purtând nonşalant la gât fularul, ca și cum ar fi cel mai obişnuit lucru din lume.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Nu este pentru prima dată când Viktor Orban face astfel de referiri, chiar dacă a fost dur criticat pentru gesturile sale. În anul 2020, tot prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, acesta a publicat harta istorică a Ungariei, pretextul fiind dorința de a le ura succes elevilor care urmau să susţină proba la istorie în cadrul examenului de Bacalaureat din Ungaria.

 „Un examen istoric. Succes!”, a transmis premierul la vremea respectivă, alături de o hartă a Ungariei Mari, care avea în componenţă Transilvania, Slovacia și Croația.

Reacția președintelui Croației nu a întârziat să apară: „Sunt provocări ale celor care știu foarte bine că aceste hărți vor rămâne doar în dulap. Învățați din istorie, dar priviți spre viitor”, a transmis acesta.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE