marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEJosep Borrell, Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe: Era dominației Occidentului...

Josep Borrell, Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe: Era dominației Occidentului s-a încheiat definitiv

Josep Borrell, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și vicepreședinte al Comisiei Europene, a afirmat în cadrul conferinței pe teme de securitate de la Munchen de zilele trecute, că era dominației occidentale s-a încheiat, cu siguranță, informează mihailneamțu.

„A treia chestiune strategică aflată în prezent pe agenda noastră se referă la relațiile noastre cu așa-numitele țări din “Sudul Global”. Știu că termenul “Sudul Global” cuprinde realități foarte diferite, dar, cu toate acestea, ridică o problemă reală. Dacă tensiunile geopolitice globale actuale continuă să evolueze în direcția “Vestul împotriva Restului”, viitorul Europei riscă să fie sumbru. Era dominației occidentale s-a încheiat, într-adevăr, în mod definitiv. Deși acest lucru a fost înțeles din punct de vedere teoretic, nu am tras întotdeauna toate concluziile practice din această nouă realitate.

Combinația dintre războiul de agresiune împotriva Ucrainei și războiul din Gaza a sporit semnificativ acest risc, așa cum am văzut recent în Sahel și în alte părți din Africa. Mulți din „Sudul global” ne acuză de „standarde duble”. Rusia a reușit să profite de această situație, deși războiul său de agresiune împotriva Ucrainei este în mod tipic imperialist și colonialist. Trebuie să respingem această narațiune, dar și să abordăm această problemă nu doar prin cuvinte: în lunile următoare, trebuie să depunem un efort masiv pentru a recâștiga încrederea partenerilor noștri”, a spus Borrell.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. da, la asta duce corectitudinea politică: nu poți nici să oprești mareea care vine dinspre sud și est, nici să condamni masacrele din Palestina. dominația occidentală se va încheiat definitiv atunci când nici demografic nu se va mai putea face nimic pt Europa. cât încă mai avem o speranță..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE