marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEPremierul slovac i-a oferit un cadou omologului său maghiar: „Am observat că...

Premierul slovac i-a oferit un cadou omologului său maghiar: „Am observat că Viktor Orbán are o eșarfă veche, așa că i-am dat una nouă astăzi”

Premierul maghiar, Viktor Orbán a stârnit o mulțime de controverse după ce s-a afișat purtând un fular cu harta Ungariei Mari, drept urmare, la summitul liderilor țărilor Grupului de la Vișegrad (V4), premierul slovac Eduard Heger, a ținut să-i ofere premierului ungar drept cadou un fular cu simbolurile Slovaciei, informează Libertatea.ro.

Kievul a cerut „scuze oficiale” din partea Budapestei, Ministrul de Externe al Slovaciei, Rastislav Kacer, a etichetat purtarea accesoriului ca fiind un gest „dezgustător”, vorbind despre „vârful unui iceberg şi un moment în care trebuie să se ia poziţie”, iar de la București, Orbán a fost acuzat de „revizionism”.

Premierul slovac a distribuit atât pe Facebook cât și pe pagina de Twitter, o fotografie care îi înfățișează pe cei doi purtând noul fular slovac. „Am observat că Viktor Orbán are o eșarfă veche, așa că i-am dat una nouă astăzi.” , adăugând că „se apropie iarna.” Pe fularul oferit cadou se pot vedea simbolurile Slovaciei.

La rândul sau, Orbán a distribuit o imagine asemănătoare: „Trăiască prietenia ungaro-slovacă”, a scris acesta, pe Twitter. „Summitul V4 este pe cale să înceapă. Mă aștept la o întâlnire extraordinară cu (premierul polonez) Mateusz Morawiecki, Eduard Heger și (premierul ceh) Petr Fiala”, a adăugat Orbán.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE