vineri, iunie 2, 2023
ACTUALITATEPremierul slovac i-a oferit un cadou omologului său maghiar: „Am observat că...

Premierul slovac i-a oferit un cadou omologului său maghiar: „Am observat că Viktor Orbán are o eșarfă veche, așa că i-am dat una nouă astăzi”

Premierul maghiar, Viktor Orbán a stârnit o mulțime de controverse după ce s-a afișat purtând un fular cu harta Ungariei Mari, drept urmare, la summitul liderilor țărilor Grupului de la Vișegrad (V4), premierul slovac Eduard Heger, a ținut să-i ofere premierului ungar drept cadou un fular cu simbolurile Slovaciei, informează Libertatea.ro.

Kievul a cerut „scuze oficiale” din partea Budapestei, Ministrul de Externe al Slovaciei, Rastislav Kacer, a etichetat purtarea accesoriului ca fiind un gest „dezgustător”, vorbind despre „vârful unui iceberg şi un moment în care trebuie să se ia poziţie”, iar de la București, Orbán a fost acuzat de „revizionism”.

Premierul slovac a distribuit atât pe Facebook cât și pe pagina de Twitter, o fotografie care îi înfățișează pe cei doi purtând noul fular slovac. „Am observat că Viktor Orbán are o eșarfă veche, așa că i-am dat una nouă astăzi.” , adăugând că „se apropie iarna.” Pe fularul oferit cadou se pot vedea simbolurile Slovaciei.

La rândul sau, Orbán a distribuit o imagine asemănătoare: „Trăiască prietenia ungaro-slovacă”, a scris acesta, pe Twitter. „Summitul V4 este pe cale să înceapă. Mă aștept la o întâlnire extraordinară cu (premierul polonez) Mateusz Morawiecki, Eduard Heger și (premierul ceh) Petr Fiala”, a adăugat Orbán.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate