joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEO nouă lege care afectează șoferii. Din motive de mediu, Codul Rutier...

O nouă lege care afectează șoferii. Din motive de mediu, Codul Rutier va fi modificat și nu vei mai putea să staționezi cu motorul pornit

Inițiativa „Oprește motorul!” va deveni lege lege. Anunțul a fost făcut de Asociațiile Ecopolis și Părinți de Cireșari. Codul Rutier va fi modificat astfel încât va fi interzisă staționarea cu motorul pornit, conform g4media.

Proiectul va fi inițiat în urma unei campanii derulate în Capitală – „Aer curat la școlile din București”.

„Campania «Oprește Motorul!» reprezintă un pas concret către responsabilizare civică și conștientizarea impactului pe care fiecare dintre noi îl are asupra mediului. Îmi doresc ca acest proiect să modeleze comportamentul șoferilor pe termen lung dar să fie și un exemplu pentru autorități. Iată cum campanii simple și orientate spre comunitate pot conduce la schimbări pozitive în comportamentul social și pot avea un impact pozitiv asupra sănătății publice”, a spus Elena Lucaci, președintele Asociației Părinți de Cireșari.

În primăvara acestui an, Ecolopos a montat senzori de monitorizare a aerului în 44 de puncte din Capitală. Proiectul a fost susținut și de Primăria Municipiului București. Din cele 44, 23 sunt la școlile vizate prin proiect.

Mașinile cu motorul oprit ajută la reducerea poluării

„O inițiativă civică, plecată dintr-o problemă punctuală și reală va deveni normă pentru București. Proiectul a făcut chiar mai mult de atât, a reușit să sensibilizeze sute de copii, părinți și profesori cu privire la problema mai generală privind poluarea din oraș și sursele ei, precum și soluțiile la îndemâna cetățenilor pentru a contribui la o mai bună calitate a aerului. Acest tip de colaborare între societatea civilă și autoritățile publice pentru promovarea unei politici necesare, care de altfel este regulă generală în multe state din lume, este un exemplu de «Așa da», pe care sperăm că îl vom putea replica și pe viitor”, a spus Oana Neneciu, director executiv Ecopolis.

23 de instituții de învățământ din București și peste 700 de elevi au beneficiat în această toamnă de activități în cadrul proiectului Aer curat la școlile din București, iar copiii au devenit ambasadori ai campaniei „Oprește motorul!”. Proiectul a fost derulat de asociațiile Ecopolis și Părinți de Cireșari, cu sprijin de la bugetul local al Municipiului București.

Astfel, pentru a nu mai exista poluare, mașinilor vortrebui să staționeze cu motorul oprit. Nu este clar însă și cum vor fi încălzite mașinile în condiții de iarnă.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Dar ONG-iștii ăștia rupți de realitate sunt conștienți de faptul că, în sezonul rece, un automobil care rulează cu motorul neîncălzit în prealabil emite mai multe noxe și consumă mai mult combustibil?
    De ce se adoptă ca lege toate propunerile imbecile ale unor narcisiști ignoranți erijați în salvatori ai Planetei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE