luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEKlaus Iohannis: Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară....

Klaus Iohannis: Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară. Nu vrem să obligăm pe nimeni

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că România se așteaptă să primească prima tranşă de vaccin anti-COVID în primul trimestru al anului viitor, arătând că primii care vor beneficia de vaccinare vor fi cei din sistemul medical şi persoanele de risc, urmând ca vaccinarea întregii populaţii să înceapă cel mai devreme în primăvară.

„Ne aşteptăm ca prima tranşă să ajungă în primul trimestru al anului viitor”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că primii care vor fi vaccinaţi vor fi cei din sistemul medical şi persoanele din grupele de risc.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„România este parte a acordurilor încheiate de către Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19 atunci când acestea vor fi disponibile urmând ca țării noastre să îi revin o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial și a capacității, totuși, destul de reduse de producție, vaccinul va ajunge în țările europene în mod etapizat. Pentru România, ne așteptăm ca prima tranșă primită să ajungă sunt cel mai favorabil scenariu în primul trimestru al anului viitor”, a spus președintele.

Acesta a subliniat că în bază convențiilor făcute în Uniunea Europeană, toate statele europene vor primi în același timp aceste tranșe de vaccin.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„În momentul în care vaccinul va fi disponibil și va fi livrată prima tranșă toate statele europene vor primi cota corespunzătoare din prima tranșă, la fel din a doua tranșă și așa mai departe”, a afirmat șeful statului.

Klaus Iohannis a precizat că primii care vor fi vaccinați sunt lucrătorii din sănătate.

„Primii care vor fi vaccinați, în mod natural, vor fi toți lucrătorii din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populației va începe cel mai devreme – asta trebuie să fie foarte clar – cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm, totodată, că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale”, a mai spus Iohannis.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

Președinte a menționat totuși că vaccinul nu va fi obligatoriu.

„Sigur, nu vrem să obligăm, nu vrem să vaccinăm pe nimeni cu forța, dar este absolut recomandat și de aceea am subliniat deja în deschidere. Uniunea Europeană va cumpăra acele tipuri de vaccin care sunt sigure și eficiente. Deci vrem acțiuni care sunt de mare succes și aceste tipuri de vaccin care vor fi autorizate vor îndeplini toate normele, vor fi sigure și ne vor garanta că nu ne vom îmbolnăvi și pandemia va lua sfârșit”, a declarat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară”, a arătat Iohannis.

R3Media a anunțat, în exclusivitate, că România va primi circa 17 milioane de doze de vaccin anticoronavirus produs de AstraZeneca, compania ce a întrerupt recent testările din cauza unor efecte adverse.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE