luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEPreședintele Croației spune că „fondurile europene sunt banii noștri, nu trebuie să...

Președintele Croației spune că „fondurile europene sunt banii noștri, nu trebuie să fim recunoscători nimănui”: Croația e înainte de toate, abia apoi UE, NATO și restul. Să ne asigurăm că nu suntem atrași într-un conflict

Președintele Croației, Zoran Milanovici, a spus că intrarea țării sale în Uniunea Europeană nu a adus sfârșitul grijilor și nici o viață mai bună, așa cum se credea acum 10 ani, când s-a produs acest pas.

Într-un discurs ținut cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea Municipalității Legradului, Milanovici a precizat că Croația aparține Vestului, dar că țara vine pe primul loc, abia apoi Uniunea Europeană și NATO.

„Noi aparținem Vestului, dar sensul vieții pentru noi și pentru această generați este statul croat, republica Croației și abia apoi Uniunea Europeană, NATO și tot ce vedem în jur. Să ne asigurăm că nimeni nu ne va atrage, cu voia sau fără voia noastră, în alt conflict.

Acum zece ani, am intrat în Uniunea Europeană și toate grijile, dubiile și lipsurile ar fi trebuit să se termine și o viață mult mai bună ar fi trebuit să înceapă, dar nu a fost așa. Suntem doar într-o fază a dezvoltării din viața noastră și din existența Croației democratice”, a spus Milovanovici, conform siteului oficial al președinției croate.

El i-a îndemnat pe croați să „ia banii” din fondurile europene, deoarece „sunt banii noștri și nu trebuie să fim recunoscători nimănui”. Milanovici a declarat că în Uniunea Europeană „am intrat în compania celor mai bogați și experimentați experți ai tuturor trucurilor și trebuie să participăm”.

Președintele Croației nu este la prima declarație prin care se arată nemulțumit de experiența țării sale în UE.

În ianuarie, Milanovici a spus că reprezentanții UE tratează Croația „ca și cum ar fi retardați”.

În mai, președintele croat a spus că liderii UE nu sunt „mandatați democratic” pentru a vorbi în numele altora și că se va opune unei federalizări.

Tot atunci, Milanovici a spus că România și Bulgaria nu au fost primite în Schengen pentru a satisface interesele economice ale altor state și recursul la „statul de drept” e o poveste.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate