ACTUALITATEMesajul Patriarhului Daniel al României la moartea Prințului Filip. Ducele de Edinburgh...

Mesajul Patriarhului Daniel al României la moartea Prințului Filip. Ducele de Edinburgh a fost botezat ortodox. O imagine cu Regele Mihai și Prințul Filip, copii

Patriarhul României, PF Daniel, a trimis Prințului Charles un mesaj de condoleanțe la decesul tatălui său, Prințul Filip, Duce de Edinburgh., informează un comunicat trimis pe adresa redacției.

În mesajul său, Patriarhul scrie că se roagă ca Dumnezeu să „ așeze sufletul robului Său Prințul Filip în lumina, pacea și dragostea Preasfintei Treimi”:

„Alteței Sale Regale Charles,
Prinț de Wales

Alteța Voastră,

Cu profundă tristețe, am primit vestea trecerii din această viață, în data de 9 aprilie 2021, a venerabilului Vostru părinte, Prințul Filip, Duce de Edinburgh.

Rugăm pe Alteța Voastră Regală să transmită sincerele noastre condoleanțe și cuvinte de mângâiere Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, în aceste momente de mare suferință.

În același timp, ne rugăm lui Dumnezeu să așeze sufletul robului Său Prințul Filip în lumina, pacea și dragostea Preasfintei Treimi, să consoleze întristata Familie Regală Britanică și să binecuvânteze pe toți cei care în aceste zile de doliu arată respect memoriei sale.

Pomenirea lui din neam în neam!”.

Prințul Filip s-a născut în Corfu și a fost botezat ortodox la biserica Sf. Gheorghe din fortăreața de pe insulă. În copilărie, Prințul Filip a venit în România, în vacanță, unde s-a jucat cu Regele Mihai I (foto).

Atunci când s-a căsătorit cu viitoarea Regină a Angliei, Elisabeta, el a trecut la anglicanism, dar cu toate acestea, în public s-a închinat întotdeauna ortodox.În anii 90 ai secolului trecut, interesul său pentru ortodoxie s-a reaprins, acesta ținând legătura cu mai mulți episcopi ortodocși.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

 1. Prea remuneratul Daniel,da un mesaj pentru români batjocoriți de guvern și jandarmi nu spui nimic?

  Admin: la următoarea jignire, nu ma postați.

 2. Pentru romanii oprimati de dictatura cand o sa va gasiti timp,preafericite?Ca pentru globalisti aveti berechet.De fapt pentru cine lucrati?

 3. Mesajul de condoleante este normal și obligatoriu!
  Diplomația o cere!
  Apartenența la religia ORTODOXA a Prințului nu era un fapt cunoscut de public.
  NOI AVEM UN POPOR ORTODOX A CARUI PATRIARH ESTE PARINTELE DANIEL!
  MĂ ASTEPTAM LA UN MESAJ DE CONDOLEANTE DIN PARTEA SA PENTRU CEI 25000 DE ROMÂNI ORTODOCȘI UCIȘI DE ” COVID19 ” Și CARE AU FOST INMORMANTATI CA NISTE PROSCRISI AI RELIGIEI ORTODOXE!

  ÎI REAMINTESC MARIEI SALE PATRIARHULUI DANIEL CĂ BISERICA ORTODOXA ROMÂNĂ ARE ÎN GRIJA SA FINALUL FIINȚEI UMANE DUPĂ TRECEREA LA CELE VESNICE CU RANDUIALA ȘI TRADIȚIA ORTODOXĂ ȘI NU JANDARMERIA SAU ” MINISTERUL SĂNĂTĂȚII “???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT