ACTUALITATEFundația Konrad Adenauer (KAS), apropiată de partidul Angelei Merkel, a căutat „lideri”...

Fundația Konrad Adenauer (KAS), apropiată de partidul Angelei Merkel, a căutat „lideri” care să schimbe justiția română. Printre cursanții KAS, Andi Manciu, fostul lider al Grupului de Comunicare Strategică

În 2016, Fundația Konrad Adenauer Stiftung (KAS), extrem de apropiată de partidul Angelei Merkel, strângea juriști pentru „schimbarea sistemului de justiție din România”, relatează jurnalistul Traian Horia pe blogul său.

Într-o investigație publicată miercuri, 29 septembrie, jurnalistul arată traseul proiectului „Lideri pentru justiție”, lansat de către KAS, care avea ca scop recrutarea unei rețele de 130 de absolvenți „motivați să contribuie la schimbarea sistemului de Justiție din România”.

Demersul părea mai degrabă nefiresc, deoarece KAS– condusă prin fostul președinte al Parlamentului german, Norbert Lammert din partidul Angelei Merkel, este o organizație extrem de legată de un partid politic german (Uniunea Creștin-Democrată a lui Merkel), iar principiul separării puterilor în stat, esențial într-o democrație, i-ar fi recomandat organizației mai degrabă decență și reținere în derularea de programe într-un domeniu (Justiția) unde se cere independență deplină de orice entitate politică.

Printre „absolvenții” KAS se numără și Andi Manciu, fostul lider al Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Acesta a fost considerat om al fostului premier, Ludovic Orban. Manciu a demisionat în aprilie din fruntea GCS.

Continuarea acestei investigații, aici.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate