ACTUALITATEDupă ce pentru români a tăcut, prințul a vorbit pentru presa din...

După ce pentru români a tăcut, prințul a vorbit pentru presa din Austria: Nu este vorba despre ursul Arthur, ci despre o femelă

După ce pentru presa din România nu a avut de făcut niciun comentariu, prințul Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein a trimis vineri o primă scrisoare publică, către austrieci, în care arată că „ursul ucis nu este cel la care se face referire în mass-media”.

Potrivit presei austriece, Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein susține că a obținut legal permisul de vânătoare de la autorități și că a vânat un urs ( o femelă agresivă) care crea probleme în zonă. Ursul ar fi fost „eliberat” pentru împușcare tocmai din acest motiv.

„După ce un urs a pătruns de mai multe ori în gospodăriile din zonă, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere. Eu am dobândit legal autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile”, a spus prințul Liechtenstein într-o scrisoare, conform krone.at.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Vânătoarea a avut ca scop și preîntâmpinarea unui pericol zonă”, s-ar mai fi justificat prințul Liechtenstein, conform kleinezeitung.at

El s-ar fi arătat dispus să colaboreze în cadrul anchetei deschise în România, în acest caz.

Pentru autorizația de vânătoare, Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein a achitat autorităților din România suma de 7000 de euro.

„Din câte știu, taxele plătite pentru vânătoare sunt investite în primul rând în programe de protecție pentru urși și pentru oamenii care locuiesc în zonele cu urși”, ar fi comentat prințul referitor la faptul că a plătit acești bani pentru a veni să vâneze în România.

Prințul a relatat că s-a aflat în compania ghizilor locali de vânătoare din Covasna și că „ursul cu probleme” (o femelă), a fost împușcat la o distanță de 250 de m de casele oamenilor, într-un sat.

Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein neagă vehement că ar fi vorba despre ursul Arthur, care avea vârsta de 17 ani, și spune că deține imagini care pot proba lucrul acesta.

Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein este unicul fiu al lui Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi, cel care l-a decorat pe președintele Klaus Iohannis.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. ,,Prințul von nu știu ce” încearcă să ne mintă pe față,practic fără pușcă lui cu lunetă nu mai aveam nici o șansă în fața urșilor.cel mai grav este că toate autoritățile din România încearcă să îl acopere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...