ACTUALITATEIon Caramitru, în spital. Marele actor ar avea o infecție în sânge

Ion Caramitru, în spital. Marele actor ar avea o infecție în sânge

Ion Caramitru ar fi trebuit să fie prezent, miercuri seară la Iaşi, unde, de la ora 20.00, în Piaţa Unirii a avut loc deschiderea oficială a ediţiei a XII-a SFR care îi este dedicată. La Gala de deschidere a SFR a fost proiectat, în aer liber, filmul „Ştefan Luchian”, o producţie din 1981 care poartă semnătura regizorului Nicolae Mărgineanu, în care Ion Caramitru interpretează un rol magistral.

„Domnul Caramitru, din păcate, nu vreau să cred că suntem năpăstuiţi de soartă, nu va putea face deplasarea la Iaşi. (…) Este internat la spital în acest moment, la Bucureşti. (…) E în revenire, e în investigaţii medicale. (…) Îi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă. El va fi internat în următoarele patru zile. Nu va putea face o deplasare la Iaşi. Toată lumea este optimistă şi bucuroasă pentru că nu este ceva grav. Nu e COVID-19 şi nu sunt alte probleme. Festivalul merge mai departe. Suntem alături de domnul Caramitru. Cu siguranţă, dacă va putea va intra în legătură directă cu noi în perioada următoare. Vom face în fiecare seară acest lucru pentru a vă transmite gândurile lui bune. Pentru noi ca organizatori este complicat să munceşti un an de zile în jurul unui personaj şi la un moment dat să se întâmple ce s-a întâmplat, dar mă bucur că domnul Caramitru este bine”, a declarat Andrei Giurgia, preşedintele ARTIS, organizatorul evenimentului cultural, potrivit Agerpres.

Ce au descoperit medicii în sângele lui Ion Caramitru

Deși, în primă fază, medicii erau optimiști, lucrurie nu par a fi așa. Pentru moment s-a decis menținerea actorului internat, după ce i s-a depsitat o infecție în sânge. Medicii acum sunt sceptici în a da un nou diagnost clar.Cu toate acestea, se așteaptă rezultatul mai multor analize.

Potrivit impact.ro, medicii i-ar fi găsit o infecție în sânge. Analizele nu sunt toate concludente, așa că s-a decis menținerea acestuia internat în spital.

Ioan Onisei, despre starea de sănătate a lui Ion Caramitru

În urmă cu șase zile, Ioan Onisei, director general adjunct al Teatrului Naţional Ion Luca Caragiale din București, declara că Ion Caramitru se simte mai bine, dar sub antibiotice, dar că nu știe deocamdată care este diagnosticul.

„Vă pot asigura că Ion Caramitru are un tonus bun. Am vorbit personal cu el şi nu e nimic grav. Felul în care vorbeşte e neschimbat, la fel şi starea sa de spirit e cea cu care ne-a obişnuit pe cei mai mulţi dintre noi.

Sigur că fiind vorba despre Ion Caramitru lumea se agită. Iar medicii încearcă să afle cauza pentru care necesită să fie spitalizat câteva zile. În prezent însă, nu se cunosc nici cauzele actualei stări de sănătate a lui Ion Caramitru, nici cât va trebui să rămână în spital.

Nu ştiu ce diagnostic a primit Ion Caramitru. Nu sunt medic şi nici nu am acces la cel care-l tratează. Dar, din discuţiile purtate cu colegul meu a rezultat că exista o infecţie în sânge, pare-se, care i-ar da destulă bătaie de cap. Ca atare, i s-au făcut în zilele ce au trecut tot felul de analize, iar tratamentul cu antibiotic a continuat. Însă nu ştiu cât va mai rămâne internat şi nici când va putea reveni la serviciu. O va face de îndată ce starea de sănătate i-o va permite, asta puteţi fi sigur!”, a declarat Ioan Onisei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

7 COMENTARII

 1. De ce AR AVEA???? Din articol am înțeles că ARE! Pentru cine cunoaște limba română, este o mare diferență! Modul condițional-optativeste folosit atunci când nu suntem siguri sau când acțiunea nu se poate îndeplini! De ex.: „Ar scrie corect dacă ar cunoaște gramatica limbii române.” Când persoana în cauză o cunoaște, folosim modul indicativ al verbelor: „Scrie corect pentru că nu a trecut prin școală ca gâsca pe apă”.
  Putem folosi condiționalul-optativ când este vorba de o presupune, nu de o certitudine!!!

  • Publicatia a avut o atitudine corecta in legatura cu o informatie care nu o poate verifica. Faptul ca e internat de peste 10 zile si medicii tin secret diagnosticul trezeste mari suspiciuni. Eu ii doresc multa sanatate avand in vedere ca starea de sanate a lui e destul de problematica daca sta in spital de aproape 2 saptamani
   iar medicii sunt inca rezervati si astept cu nerabdare diagnosticul.

   • Dacă există acest motiv, vă datorez scuze! Eu însă m-am bazat pe textul articolului dvs. unde văd scris că are o infecție în sânge. Este o oscilație între „are” și „ar avea”. În general, deci nu mă refer strict la acest ziar, este o inflație de verbe la condițional-optativ în toată presa, fără să existe contextul care să justifice folosirea acestui mod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...