sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEJustiția a anulat prevederea potrivit căreia la pelerinaje pot participa doar persoanele...

Justiția a anulat prevederea potrivit căreia la pelerinaje pot participa doar persoanele cu domiciliul în localitatea respectivă. Decizia nu poate produce, însă, efecte

Curtea de Apel București a anulat luni o decizie a Consiliului Național pentru Situaţii de Urgenţă care interzicea participarea la pelerinaje a persoanelor din alte localități decât cele în care are loc evenimentul religios.

„Admite acţiunea faţă de pârâtul CNSU. Anulează art.2 din Hotărârea nr.47/2020 a CNSU. Cu recurs în termen de 2 zile de la comunicare. Pronunțată azi 14.12.2020 la Curtea de Apel București, prin punerea soluției la dispoziția părților, prin intermediul grefei instanței”, potrivit deciziei publicate pe portalul instanțelor de judecată.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Articolul 2 din decizia CNSU prevedea:

  • „Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități”.

Decizia nu este definitivă și nici nu produce efecte pentru că decizia de a interzice persoanelor din alte localități prezența la pelerinaje este luată prin Hotărâre de Guvern,  act neatacat în instanță.

Evident, pentru a produce efecte, decizia instanței ar trebui să fie definitivă și pe baza ei ar trebui atacată Hotârarea de Guvern.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE