ACTUALITATEDr. Streinu Cercel: Vom ajunge la mii de cazuri pe zi în...

Dr. Streinu Cercel: Vom ajunge la mii de cazuri pe zi în 4-6 săptămâni, dacă nu crește vaccinarea

Dr. Adrian Streinu Cercel, președintele Comisiei de Sănătate a Senatului, a spus la Antena 3 că după luna august, dacă nu se vaccinează românii, vom putea ajunge la câteva mii de cazuri de infectați pe zi.

El a mai adăugat că lumea medicală este „obosită” și îi va fi greu să trateze cazuri multe.

„Trebuie găsită o cale de mijloc și trebuie găsită foarte repede, timpului trece fantastic de repede. Luna august este o luna plina de concedii respectiv de aglomerație și avem foarte multe locuri în care sunt foarte multe persoane și care evident nu poartă mască, deci ca acolo transmiterea este la ea acasă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dacă nu ne vaccinăm putem să ajungem la mii de cazuri pe zi în câteva săptămâni, undeva la 4-6 săptămâni. Acest lucru este total de nedorit pentru că lumea medicală este obosită, a trecut un an și jumătate s-a lucrat 24 din 24, 7 din 7 toată lumea este ca să spun așa obosită. Apariția unui nou val cu cazuri severe și cu internării în terapie va fi foarte greu de dus de lumea medicală”, a spus Streinu Cercel.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Fostul director de la „Matei Balș” a spus, totuși, că nu va fi nevoie de o a doua doză de vaccin.

„Este puțin probabil mai ales că în toate studiile pe care le-am văzut această doză potențială a treia este recomandată persoanelor care sunt cu imunodepresie de fond și respectiv în unele cazuri personalului medical sanitar, dar nu pentru toată lumea.

Ca atare lucrurile vor putea diferi în funcție de evoluția contextului epidemiologic dar lumea trebuie să înțeleagă cu o persoană care nu este vaccinată și se infectează va transmite mult mai mult virusul populație și în jur pentru că rata de înmulțire a acestui virus la nivelul mucoasei nazale este de circa 6-8 ori mai mare decât la persoanele vaccinate, de aceea este bine să ne vaccinăm”, a continuat el.

Streinu Cercel a spus că vaccinul protejează organismul de formele severe ale bolii.

„Orice este posibil dar, repet, aceste măsuri restrictive sunt mai puțin importante. Important este că lumea trebuie să înțeleagă odată pentru totdeauna că vaccinul este ceva extraordinar de util pentru noi. Din toate datele până acum s-a demonstrat că vaccinurile pot proteja împotriva tulpinii Delta.

Una este să te infectezi și alte este să faci boală. Am spus şi cu alte ocazii că vaccinurile protejează în interiorul organismului nostru și nu la nivelul mucoasei respiratorii sau mucoasei nazale. Ne putem infecta putem deveni pozitivi, vom transmite mai departe virusul, dar cu siguranță nu vom face o boală severă”, a spus Adrian Streinu Cercel.

O poziție asemănătoare a avut și șeful campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță. El a spus că dacă românii nu se vor vaccina, vom ajunge la 1.500 de cazuri pe zi.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

9 COMENTARII

  1. miliardarul plandemic cap de berbec cercieeel. un jeg securist. ii activeaza securimea de fiecare data cand vrea sa sperie oile. acestI “specialisti” ar trebui judecati PENTRU GENOCID SI DISTRUGEREA ECONOMIEI ROMANIEI PRIN PERPETUAREA UNEI PANDEMII INEXISTENTE! JUDECATI DE URGENTA SI CU PREGADERE! RAFILA, TATARU, CERCIEEEEEL, ARAHAT TOTI CEI CARE S-AU PERINDAT SI AU CONTRIBUIT ACTIV LA UCIDEREA BOLNAVILOR CRONIC SI BATRANILOR! ACUM VOR SA UCIDA COPIII SI TINERII! CRIMINALI ORDINARI! SE PREGATESTE SARACIREA ROMANILOR PENTRU A-SI CEDA PROPRIETATILE SI MAI ALES TERENURILE LE VIZEAZA! CUM SA ADUCA INFOMETAREA PROMISA INTRE-O TARA BOGATA OAMENI BUNI? ROMANA TREZESTE-TE!

  2. Azi pînă și pe BBC a apărut un articol cum că scad infectările cu Delta in UK :)))

    Nu uitați această sperietoare și peste câteva luni il confruntăm. Un om fără suflet care și-a vandut totul pentru bani

  3. Propun sa ii inchidem in Rahova pe valorosii Streinu, Rafila, Barna, Arafat, Iohanis, Catu…etc ca sa ii protejam de covid. Ca e pacat sa se piarda asemenea specimene care nu au nimic in comun cu umanitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate