ACTUALITATEJurnalista Crenguța Nicolae afirmă că Guvernul a încurajat românii să se imunizeze...

Jurnalista Crenguța Nicolae afirmă că Guvernul a încurajat românii să se imunizeze prin îmbolnăvirea cu virusul: asta este explicația pentru pasivitatea ratării țintelor privind vaccinarea

Confirmarea de către Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor din SUA (CDC), a unui raport al instituției care stipulează că persoanele vaccinate, atunci când se infectează, pot răspândi la fel de ușor varianta Delta ca și cei nevaccinați, este evenimentul săptămânii, consideră jurnalista Crenguța Nicolae pentru Mediafax.

Ea spune că nu este momentul pentru o „bătălie” în societate între vaccinați și nevaccinați, pentru că Guvernul României este pregătit să dea vina pe proprii cetățeni dacă vom avea un număr mare de infectări.

„Evenimentul săptămânii a fost confirmarea de către Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor din SUA, a unui raport al instituției după care cei vaccinați, atunci când se infectează, pot răspândi la fel de ușor varianta Delta ca și cei nevaccinați. Sigur că mulți fani ai imunizării naturale au sărit în sus de bucurie, cu gândul că acum le vor da peste nas în sfârșit tuturor celor care îi fac „teroriști” sau „șoșoci” ori îi amenință cu restricții la intrarea în mall. Doar că nu e cazul acum de niciun meci între vaccinați și nevaccinați, ci de o cale de comunicare între o societate nu prea sănătoasă, cu multe persoane vulnerabile la formele grave de Covid-19, și un guvern complet absorbit de apropiatele alegeri din partidele componente și gata pregătit să arunce vina pe societate dacă noul val de infectări va da iarăși peste cap sistemul sanitar”, a scris ea.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Studiile arată că tulpina Delta nu este mai mortală decât celelalte variante, iar vaccinarea nu face decât să reducă numărul celor grav bolnavi și al deceselor.

„Delta nu e mai mortală decât variantele dinaintea ei, ci doar se răspândește mai repede și are o perioadă de incubație mai scurtă, iar vaccinurile nu feresc de infectare (ba mai mult, cercetătorii de la George Washington University School of Medicine au constatat că una din mutațiile ei scade capacitatea de acțiune a anticorpilor produși de vaccin, ceea ce explică o rată ceva mai mare de infectare în rândul persoanelor vaccinate), nici de transmiterea mai departe a virusului, nici nu elimină posibilitatea formelor grave de boală ori a deceselor, în schimb reduc considerabil numărul celor grav bolnavi și al deceselor: e o ecuație cât se poate de simplu de înțeles”, a notat Crenguța Nicolae.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media

Jurnalista scrie că vaccinurile nu sunt perfecte și nicio măsură imaginată până acum nu dă roade de una singură.

„Cea mai recentă cercetare a Public Health England pe tema eficienței vaccinurilor contra formelor simptomatice de Covid-19 cu varianta Delta, publicată la jumătatea lui iulie, arată o eficiență ceva mai mică decât contra variantei Alpha: 36% pentru Pfizer și de 30% pentru AstraZeneca după prima doză, respectiv 88% pentru Pfizer și 67% pentru AstraZeneca după a doua doză. În rest, mai toate cercetările arată că Moderna este asemănătoare la eficiență cu Pfizer, iar o doză de Johnson & Johnson (Janssen) are cam aceeași eficiență ca o singură doză de AstraZeneca – concluzii normale, ținând cont de asemănările de tehnologie dintre vaccinurile bazate pe ARN mesager, respectiv cele cu vector viral.

Prin urmare, vaccinurile nu sunt nicidecum perfecte, ci o armă din arsenalul existent acum contra pandemiei. Numărul celor care vin la vaccinare cu prima doză va mai crește probabil din nou pe măsură ce se va vedea mai clar că internările cu Covid-19 se accelerează și că numărul deceselor e mai mare în rândul celor nevaccinați. Majoritatea celor veniți să-și facă injecția nu vor mai crede că odată vaccinat poți scăpa și de mască, și de distanțare fizică, ba mai și ai drepturi în plus față de concetățenii nevaccinați. Ci își vor da seama că niciuna dintre măsurile imaginate până acum contra pandemiei nu dă roade singură, dar cu cât cineva încearcă să asocieze mai multe, cu atât reușește să se ferească mai bine de boală și să-și ferească mai departe familia și prietenii”, a continuat Crenguța Nicolae.

Ea spune că Guvernul este conștient de imunitatea dată de îmbolnăvire, pe care a încurajat-o. De aceea a existat o pasivitate față de ratarea țintelor privind vaccinarea.

„Studiul Medlife de la începutul lui iulie, cel care estima la 60% imunitatea colectivă, cita alte cercetări care arată că orice fel de infecție cu Covid-19 protejează ulterior față de formele grave ale bolii, chiar dacă nivelul de anticorpi generat nu e foarte mare, iar răspunsul prin celule T este prezent după șase luni la toți cei care au avut boala, chiar și la cei asimptomatici. Comunicatorii guvernului au descurajat însă populația să-și facă analize de anticorpi după vaccin, motivând că nu se cunoaște titrul ideal pentru a neutraliza virusul (deși chiar în studiul Medlife se vehiculează un titru de 3.950 AU/ml) și repetând că infectarea naturală oricum nu produce destui anticorpi. Culmea e că pasivitatea guvernului față de ratarea țintelor de vaccinare se explică tocmai prin faptul că guvernul știe foarte bine cât de importantă e imunitatea dată de îmbolnăvire, pe care el însuși a încurajat-o fără niciun scrupul pe parcursul valului precedent al pandemiei”, a concluzionat ea.

Articolul integral poate fi citit aici.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

1 COMENTARIU

  1. O ,INCIUNA PlAN-DEMICA PENTRU A UMFLA BUZUNARELE LUI GATES INFRATIT CU SOROS LA VANZAREA MONDIALA CU FORTA A TESTELOR #NOI. OMENIREA ESTE INTR-UN RAZBOI DE SARACIRE A TARILOR SUVERANE, PENTRU CA O MANA DE MILIARDARI PSIHOPATI SA PUNE MAINILE PE RESURSELE PLANTEI. ACESTA ESTE ADEVARUL. NU ESTE VORBA DESPRE BOALA SAU SANATATE CI ESTE VORBA DESPRE O “RESETARE” ECONOMICA, CARE, PENTRU A PUTEA FI PUSA IN APLICARE TREBUIE SA RECURGA LA GENOCID. DIGITALIZAREA SI TEHNOLOGIZAREA (ANTI-UMANA) SUNT DESTINATE PENTRU MAXIM 500 MILIOANE DE PAMANTENI – PIETRELE DIN GEORGIA SUA. ACESTA ESTE SCOPUL FINAL, TARGET 2030. TREZITI-VA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate