ACTUALITATEItalia | Vaticanul, protest fără precedent împotriva unei legi care ar obliga...

Italia | Vaticanul, protest fără precedent împotriva unei legi care ar obliga Biserica Romano-Catolică să celebreze o zi națională a homosexualității. Salvini: Să nu inventăm delicte de opinie

Vaticanul a înaintat un protest diplomatic oficial împotriva unui proiect de lege care ar urma să reglementeze „homofobia”, informează AFP.

Așa numită lege Zan – numită astfel după inițiatorul său, membru al Partidului Democrat – este în dezbatere parlamentară și caută să pună orientarea sexuală pe același plan cu dizabilitățile.

Conform Corriere della Sera, Vaticanul a explicat că legea încalcă prevederile Concordatului – tratatul bilateral care definește relațiile dintre Italia și Sf. Scaun – prin limitarea libertății de expresie și de gândire.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Matteo Bruni, purtător de cuvânt al Vaticanului, a confirmat pentru AFP că documentul a fost livrat ambasadorului italian din acest stat.

„Este un act fără precedent în istoria relațiilor dintre cele două state – sau cel puțin, nu există precedente publice”, menționează Corriere della Sera, adăugând că nota oficială de protest a fost înmânată de Arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, Ministrul de Externe „de facto” al Papei Francisc.

În detaliu, Vaticanul obiectează asupra faptului că școlile religioase nu sunt exceptate de prevederea conform căreia toate unitățile ar trebui să sărbătorească o zi națională contra homofobiei, lesbinofobiei și transfobiei pe 17 mai.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De asemenea, BRC e îngrijorată de posibilitatea ca persoanele credincioase să fie confruntate cu consecințe juridice dacă-și exprimă o opinie în conformitate cu învățătura Bisericii pe tema LGBT.

După cum se știe, Biserica Romano Catolică învață că homosexualitatea este un păcat, căsătoria este numai între un bărbat și o femeie, iar transgenderismul este o ideologie periculoasă. Aceeași credință o propovăduiesc și celelalte culte creștine, inclusiv din Italia.

Conform proiectului de lege, școlile ar trebui să organizeze festivități de ziua „anti-homofobiei” prin care ar transmite un mesaj de „incluziune, de combatere a prejudecăților și a violenței motivate de orientarea sexuală și identitate de gen”.

Criticii legii consideră că o atare prevedere deschide ușa pentru promovarea homosexualității și transgenderismului în școli.

 Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dar Alessandro Zan, promotorul legii, spune că nu e adevărat.

„Textul legii nu restricționează în niciun fel libertatea de expresie și libertatea religioasă. Și respectă autonomia tuturor școlilor”, a menționat el.

Liderul partidului Liga, de dreapta, Matteo Salvini, s-a poziționat de partea Bisericii.

„Nu cenzurii și proceselor pentru cei care cred că mama, tata și familia sunt inima societății noastre”, a spus el, insistând că este împotriva „discriminării de orice fel”.

Salvini a mai spus că lupta anti-discriminare nu trebuie să ducă la „inventare unor delicte de opinie”.

Legea a fost combătută și de Conciliul Episcopilor Italieni, care a statuat că legile actuale din Peninsulă sunt suficiente pentru a combate homofobia.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Actul normativ a trecut de camera inferioară, dar Senatul este cel care decide. Premierul Italiei, tehnocratul Mario Draghi, s-a limitat la a declara că „Suntem un stat laic nu confesional. Parlamentul este liber, desigur, să dezbată și să legifereze”.

Acest act normativ, care are printre prevederi lăudarea homosexualității în școli vine în contextul în care în Ungaria, o lege care interzice promovarea acestor practici în fața minorilor a stârnit proteste în Uniunea Europeană. Guvernul condus de Mario Draghi s-a alăturat acestui demers.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...