ȘTIRIÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, i-a criticat dur pe cei care...

ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, i-a criticat dur pe cei care se împotrivesc vaccinării, cerând credincioșilor să aibă încredere în medici

ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, i-a criticat dur pe opozanții vaccinării din Biserică, afirmând că ar trebui să lase „compozițiile chimice ale vaccinului, și ocupați-vă de compoziția duhovnicească a omului”, informează cotidianul Viața Liberă.

Într-o predică difuzată marți seară pe contul de internet al Arhiepiscopiei Dunării de Jos,  ierarhul spune că medicii știu mai bine care este și ce este vaccinul și că „nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte. Nu am auzit medic care să scoată moarte”.

„Călăuza mea, omul meu, care nu mă părăsește niciodată, nu mă uită niciodată, nici pe patul de moarte, este Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul Iisus Hristos. ‘Eu am venit ca lumea viață să aibă’. Chiar credeți că Dumnezeu lasă pe cineva să moară din cauza vaccinului? Ne înșelăm amarnic. Lăsați, fraților, interpretările, compozițiile chimice ale vaccinului, şi ocupați-vă de compoziția duhovnicească a omului. Lăsați medicii să ne spună, că ei au studiat 10, 20, 50 de ani trupul omenesc. Știu mai bine medicii ce este vaccinul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

De vreme ce ei se vaccinează… nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte. Nu am auzit medic care să scoată moarte. Medicul e făcut să scoată viață, iar preotul să scoată viaţă veșnică din noi. Acesta este Iisus Hristos, care nu ne lasă să murim în această pandemie. Și le-a dat înțelepciune medicilor şi oamenilor să ieșim cât mai repede din izolare. Iată de ce eforturile tuturor, ale profesorilor, ale părinților, ale copiilor, sunt acelea să ne încărcăm cu energie pozitivă şi nu negativă”, a spus ÎPS Casian.

Declarațiile sale par să fie o replică la scrisoarea deschisă trimisă Sf. Sinod de către Federația Organizația Ortodoxe Pro-Vita din România, de la mijlocul lunii decembrie.

Arhiepiscopul a mai declarat că dacă înainte oamenii se temeau de virus, acum se tem de vaccin, iar motivul pentru acest fapt este expunerea la o „cavalcadă de știri”.

„Boala e foarte ascunsă, se ascunde în teamă. Nu vedeți ce teamă avem acum? Până acum ne-a fost teamă de virus, acum ne e teamă de vaccin. De ce? Pentru că încă persistă în noi această cavalcadă de știri, prea multe știri și prea puțină cunoaștere. Preasfânta Biserică spune să îi întrebăm pe medici, să ne informăm, să nu luăm știrile de la persoane care nu sunt calificate în nimic. Iar știrile despre credință pe care nu le luăm de la preot, de la teolog, pot să ne rătăcească”, a mai spus ÎPS Casian.

Replicile Arhiepiscopului vin la doar câteva zile după ce Patriarhia Română a distribuit către episcopii o broșură despre vaccinul anti-covid, document realizat de către Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

ÎPS Casian este al doilea ierarh care se pronunță explicit pro-vaccinare, după ce primul a fost ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...