ACTUALITATEBroșură pro-vaccinare, trimisă de stat preoților cu acceptul Patriarhiei. Presa jubilează. Senatorul...

Broșură pro-vaccinare, trimisă de stat preoților cu acceptul Patriarhiei. Presa jubilează. Senatorul Diana Șoșoacă: Ce caută BOR implicat în așa ceva? Acum avem nevoie de credincioși?

O parte a mass-mediei jubilează după s-a aflat că Patriarhia Română a încuviințat trimiterea unui material informativ sub forma unei broșuri.

Intitulată „Vaccinarea împotriva Covid-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”, broșura a venit la Patriarhie prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte, „clarifică din punct de vedere medical mai multe aspecte cu privire la subiectul vaccinării cetățenilor împotriva virusului sars-cov-2”.

„Întrucât, potrivit Strategiei de vaccinare împotriva covid-19, în etapa a doua de vaccinare este inclus și personalul clerical care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu sars-cov-2, vă transmitem, Înaltpreasfinția Voastră, broșura informativă Vaccinarea împotriva Covid-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură împreună cu solicitarea de a transmite acest material informativ către personalul clerical și neclerical din eparhie (ierarhi, preoți, diaconi, cântăreți bisericești, vânzători/gestionari, asitenți sociali, etc, de la centrul eparhial, parohii și mânăstiri), astfel încât aceștia să aibă acces în cel mai scurt timp la informațiile și clarificările oferite de specialiști pentru a putea decide în cunoștință de cauză dacă doresc să se vaccineze”, se încheie adresa semnată de Patriarhul Daniel.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Ministerul Sănătății a profitat de ocazie pentru a anunța că „Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

La rândul său, presa a salutat evenimentul, ziare.com titrând: „Patriarhia Română va sprijini campania de vaccinare împotriva COVID-19. Va distribui o broșură cu informații despre vaccin”. DigiFM a anunțat că „BOR va promova vaccinarea în eparhii cu ajutorul unei broșuri”.

De cealaltă parte, senatorul AUR Diana Șoșoacă a criticat ideea transmiterii acestei broșuri de către Patriarhia Română.

Ea crede că implicarea Bisericii în această campanie se va întoarce împotriva ei în momentul în care vor apărea reacții adverse.

„Că tot vorbeam de dictatura medicală si cum este folosita BOR! Instituția Bisericii este atrasa într-o mare capcană! BOR TREBUIE SĂ SE DELIMITEZE DE AȘA CEVA! Altfel, tot ce va fi efect advers se va întoarce ca un bumerang împotriva Bisericii!

Ce caută BOR implicat în așa ceva? Acum avem nevoie de credincioși? Dar când ne-ați închis bisericile si pelerinajele, ați șters pe jos cu credincioșii si preoții!
Așa cum noi, credincioșii, ne-am luptat pentru drepturile si libertățile noastre, ne vom lupta si împotriva dictaturii medicale! Dumnezeu este Dumnezeu!
Dacă nu au reușit să distrugă credința cu metodele de anul trecut, se urmărește discreditarea bisericii si credinței cu dictatura medicala in care este implicată subversiv instituția bisericii de către cei care au acest interes. Atenție BOR! Ieșiți de aici urgent!”, a scris avocata pe facebook.

Reamintim că ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a anunțat ieri că se va vaccina.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate