miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATECornel Nistorescu afirmă că aruncarea pe piață a „schimbării datei Paștilor” este...

Cornel Nistorescu afirmă că aruncarea pe piață a „schimbării datei Paștilor” este o diversiune

Jurnalistul Cornel Nistorescu scrie că discuțiile lansate în spațiul public legate de data Paștilor seamănă cu o diversiune, din cele operate de serviciile secrete, cu care s-a obișnuit în anii 90.

El spune că strategia de a „bulversa România” cu „scandaluri de toate soiurile” este cea asumată de Partidul Democrat condus de Traian Băsescu în anii 90, formațiune transformată în PNL-ul de azi.

„Opera aparent ecumenică a fostului ambasador al României la Vatican, ajuns autor de notițe în ziarul Libertatea, sună ca o idee de economisire a carburanților și de unificare a mersului autobuzelor din România cu cel din Ungaria și Austria.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Subiectul a făcut niște valuri și m-a făcut să-mi aduc aminte de o hîrtie nesemnată care mi-a ajuns la Evenimentul Zilei prin 1997-1998, dintre cele distribuite pe la instituții de serviciile secrete. Într-o argumentație destul de articulată era prezentat ca scop permanent al Partidului Democrat condus de Traian Băsescu doar bulversarea României cu scandaluri de toate soiurile.

Și dacă mă întorc cu gîndul spre acei ani, chiar și mai înainte și mult mai departe, nu văd decît confirmări ale acestei strategii”, a scris Nistorescu în Cotidianul.

Reamintim că scandalul cauzat de dorința unora de schimbare a datei Paștilor ortodoxe a fost lansat de către Adrian Papahagi și Teodor Baconschi, foști membri ai formațiunii conduse pe-atunci, de Traian Băsescu.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate