vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEAproape 10.000 de semnături pentru DEMITEREA lui Sorin Cîmpeanu și retragerea proiectelor...

Aproape 10.000 de semnături pentru DEMITEREA lui Sorin Cîmpeanu și retragerea proiectelor de legi ale educației, strânse în mai puțin de 24 de ore

O campanie de strângere de semnături pentru demiterea lui Sorin Cîmpeanu și retragerea proiectelor sale de legi ale educației a strâns aproape 10.000 de semnături în mai puțin de 24 de ore.

Campania declic, „Cerem demiterea de urgență a ministrului Cîmpeanu și retragerea proiectelor legilor educației” a fost semnată de 9.752 de persoane, arată siteul oficial al petiției.

Semnatarii îi cer lui Klaus Iohannis să-l demită pe Sorin Cîmpeanu, pe care-l numesc „personaj toxic” în Guvernul României și să retragă proiectele de legi ale educației.

„Noi, semnatarii acestei scrisori, îi solicităm președintelui României, domnul Klaus Iohannis, autorul moral al proiectului „România Educată”, demiterea de urgență a ministrului Educației, domnul Sorin Cîmpeanu, precum și retragerea proiectelor legislative propuse de Ministerul Educației. Credem că este de datoria șefului statului român, ca mediator și apărător al interesului superior al cetățenilor, să se implice direct pentru înlăturarea acestei figuri toxice din Guvernul României, care mimează o reformă în domeniul învățământului pentru a proteja politic noua oligarhie creată în jurul școlilor și universităților românești, care își vede acum puse la adăpost legal afacerile, fraudele și plagiatele”, susțin semnatarii.

Cîmpeanu este acuzat că a mimat consultările pe această lege, care au fost programate fix în perioada de concedii și „s-au făcut în medii controlate, politizate, cu parteneri agreați de ministru, din care au fost excluse opiniile critice la adresa proiectelor. Atunci când ele au fost totuși exprimate, au fost tratate cu ironie, aroganță și dispreț de către ministru, umilind partenerii de dialog social”.

Reamintim, în context, protestul a 100 de personalități intelectuale ale României asupra proiectelor de lege propuse de Cîmpeanu, de zilele trecute. Ministrul a răspuns cu dispreț, numindu-i „grup de interese”.

Anterior, ONG-uri de părinți, profesori universitari, experți în educație și oameni de cultură se exprimaseră fără echivoc contra acestor proiecte de lege. O analiză „punct cu punct” a acestor proiecte, realizată de cadre școlare, găsiți aici.

O dezbatere „finală” care a avut loc pe 23 august, a fost doar o formalitate, așa cum a relatat și reprezentantul R3media care a asistat la tristul eveniment.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

 1. Din nou si-a bagat dracul coada. Acest ministru trebuie dat jos prin orice mijloace, asta e clar. Insa vad ca siteul de propaganda marxista Declic finantat de ONGul sorosist Open Society incearca sa profite de situatie pentru a-si face campanie mediatica activista. Nu mai trebuie lasati propagandistii de extrema stanga sa se ocupe de problemele legitime din tata noastra, pentru ca isi fac campanie in felul asta, mimand interesul sincer pentru problemele societatii. Iar oamenii naivi vor continua sa se dezinformeze din presa de extrema stanga.

  • Important e să oprim legile respective. Vă spun cu certitudine, că sunt și mulți conservatori implicați ca să oprească această nenorocire. De fapt, conservatorii au fost primii. Faptul că s-au trezit și ăștia e de folos, pe termen scurt.

 2. nu e numai vina lui, e un biet mason de rang mic, a primit si el ordine mai de sus. Problema e ca astia de sus vor gasi alta coada de topor sa le execute ordinele. Cum scapam de astia, nu stiu.. ne rugam

 3. Declic este dubios, dar nu conteaza idea din spatele initierii acestei petitii, ci faptul ca exista si, poate, poate, schimba ceva…

 4. Același limbaj democratic ca și în Vest: „personaj toxic”.

  Sigur nu este un (ALT) simplu executant ? Sigur „autorul moral” nu-i și el tot simplu executant ?

  SIGUR ? („Ce ați știut despre … – și când ?”)

  Sigur nu vor trece legile, indiferent cine le „propune” ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE