duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATESociologul Mirel Palada afirmă că „la toamnă vor scoate din nou criza...

Sociologul Mirel Palada afirmă că „la toamnă vor scoate din nou criza Covid de la naftalină, pe măsură ce criza din Ucraina își va pierde din puterea de a genera frică socială”

Sociologul Mirel Palada scrie că în acest moment, în Europa se guvernează prin crize, iar după ce se va diminua efectul public al războiului din Ucraina, la toamnă se va reactiva „criza Covid”.

El afirmă că aceasta este esența doctrinei șocului, a crizei perpetue. Într-un articol publicat pe strict secret că o astfel de politică este convenabilă celor de la putere, care nu se mai văd contestați.

„Ce ați văzut în ultimii ani e transpunerea în realitate a acestei teorii politice. Am avut parte de doi ani de Covid, în care standardele de evaluare a calității guvernanței politice au luat o pauză forțată, foarte convenabilă sistemicilor de la putere.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Cînd Covidul dădea semne că sughiță și că-și pierde din puterea de a speria lumea, de a o băga în cotețul conformismului generat de pericol, iaca brusc a înflorit cît se poate convenabil războiul din Ucraina.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Emoțiile publice iar s-au pozitivat. Iar am avut parte de fenomenul “rally around the flag”. Lumea a prins din nou drag de conducătorii noștri multiubiți, fiind speriată de spectrul invaziei rușilor.

N-a mai contat nici criză energetică, nici facturi uriașe, nici abuzuri instituționale, nici furia la adresa creșterii oribile de prețuri. Trăiască și înflorească mult iubiții noștri conducători, căci ei și doar ei ne scot din necaz, ne apără în înțelepciunea lor de război și de suferință.

Pe lîngă sloganul Slava Ukrainii, în mintea oamenilor a înflorit în mod convenabil și ideea de Slava CSAT, Slava Armata, Slava Servicii, Slava Guvern, Slava Președinte. Slava ăia care ne conduc. Să trăiască și să ne călărească, pentru că fără ei nu se poate.

Capacitatea critică a populației a luat din nou concediu. Cine îndrăznește să pună întrebări este imediat înfierat și demonizat ca fiind coadă de topor a lui Putin. La război nu se comentează, nu se discută, se execută. Lasă, că știu ei mai bine.

Convenabil procedeu de domesticire. Și foarte puternic.

Însă domnii de la putere au deja o problemă. În cîteva luni, subiectul “războiul din Ucraina” se va croniciza și-și va pierde puterea de atracție. Șocul acestui pericol se va atenua, ni se vor toci sinapsele și ne vom obișnui cu el. Sînt deja semne în sondaje că nu mai contează atît de mult precum conta cu o lună în urmă.

Ce se întîmplă în asemenea situații? Lumea se vindecă de frica de moment și se întoarce la temerile sale vechi, la alea civile, de dinainte de catastrofă. Prețuri, criză economică, spectrul sărăciei. Facturi la energie. Combustibili foarte scumpi. Totul scump.

Nasol. Nu e bine pentru cei de la putere. Se supără oamenii din nou. Înflorește din nou discursul critic. Crește din nou opoziția, aflată în momentul de față în corzi. Își aduce aminte lumea din nou de vestita luptă anti-corupție. Crește Kodruța în sondaje, pe măsură ce se apropie prezidențialele. Crește și Simion.

Mai mult de-atît. Apar deja voci care să pună la îndoială buna gestionare a crizei Covid din ultimii doi ani.

Ce-ați făcut cu izoletele? Dar cu miliardele de euro prăpădiți pe cumpărat vaccinuri pe care nu le folosim și care deja expiră? Cum e cu efectele adverse ale vaccinurilor, despre care clamați că nu există?

Că uite, deja e știre oficială că Johnson & Johson a fost interzis, că produce cheaguri de sînge. Exact ceea ce criticii vaccinării grăbite trăgeau semnale de alarmă acum un an, care însă la vremea respectivă erau respinse în mod vehement de către deținătorii adevărului oficial.

Vă mai aduceți aminte cum erau respectivii tratați drept anti-vaxeri și conspiraționiști și medievali, tăvăliți și demonizați pe toate canalele oficiale? Ce să vezi, iete că ce era considerat teoria conspirației acum un an a devenit deja adevăr oficial primăvara asta.

Deci nu bun. Deci buba. Deci trebuie făcut ceva. Repede. Musai.

Pentru a se pune batista pe țambal, știți ce se va întîmpla, pe măsură ce criza războiului din Ucraina se va toci în mințile oamenilor? Simplu. Se va scoate din nou din pălărie criza Covid.

La toamnă, pregătiți-vă să înceapă isteria din nou.

Săriți, sfîrșitul lumii. Stați în casă dacă vă pasă. Iar murim cu toții. Să fugim, a apărut o variantă și mai catastrofică. Varianta a șaptea de omicron epsilon psi kappa tau. Tot alfabetul grecesc la rînd. Vai, ce dezastru. Trebuie să ne mobilizăm. Neapărat să instituim starea de alertă. Să se vaccineze toată lumea din nou. Să închidem societatea, să nu mai miște nimeni pe stradă. Cîrpa din nou la gură, obligatoriu toată lumea.

Și mai ales și mai ales: hai să nu mai punem la îndoială adevărul oficial, pertinența acțiunilor celor de la putere.

Tot arsenalul de generare a spaimei va fi scos de la naftalină și pus în aplicare din nou. Vom vedea din nou fețe preocupate și serioase. Raed Arafat va fi din nou șeful informal al țării. Formatorii de opinie solemni vor clamadin nou catastrofa.

Vă mai aduceți aminte acum un an, în 2021, la începutul verii, pe măsură ce cazurile de Covid scădeau și lumea credea că am scăpat în sfîrșit de sărăcia asta de pandemie și de restricțiile asociate cu ea? Atunci veneam să vă spun: stați liniștiți, nu vă amăgiți. La toamnă ne bagă din nou la coteț, vor pune din nou pe tapet Covidul. La vremea respectivă nu ați crezut, m-ați considerat prăpăstios. Iete că am avut dreptate: astă toamnă am luat-o din nou de la capăt. Ne-au băgat din nou la coteț.

Vin acum și vă spun același lucru. La toamnă vor scoate din nou criza Covid de la naftalină, pe măsură ce criza din Ucraina își va pierde din puterea de a genera frică socială. Vom trece din nou prin același ritual de justificare a situației excepționale, care necesită măsuri excepționale și îngăduință din partea opiniei publice.

Hai să fim cuminți, că iar e pericol. Hai să nu-i tragem la răspundere, că ei sînt înțelepți și știu mai bine decît noi. Hai să stăm potoliți, să nu generăm mai multă tensiune decît e cazul, căci situația necesită pace socială. Hai, un pic de răbdare. Stați la coteț, dacă vă pasă.

Știu: nu mă credeți. Iar o să ziceți că sînt mai prăpăstios decît e cazul. Treaba voastră. Deja cei de la Bruxelles, vestita Comisie Europeană, au anunțat că prelungesc valabilitatea Certificatelor Verzi cu încă un an. Și că doar cei vaccinați cu booster au Certificatele Verzi valide. Restul, o luați de la capăt, e ca și cum nu v-ați fi vaccinatdeloc. O să fie nevoie să băgați din nou ser experimental în voi. Poate chiar de-ăla bun, de-ăla Johnson & Johnson, că probabil mai avem pe stoc. Ghinion.

Deci să nu ziceți că nu v-am spus. Doctrina Șocului se aplică în mod riguros, științific. Și mai ales consecvent. Mașinăria de generare de continuă panică nu ia deloc pauză. Ca să fie bine, să nu fie rău. Ca să scadă standardele de evaluare a competenței actului de guvernare. Și ca să ne păstorească mai bine. Ca niște oi placide ce sîntem”, a scris sociologul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Evident că va fi așa, este extrem de convenabil să ai pe ce/cine sa dai vina. Ca moș Robinet, clonțos nevoie mare că Putinelu a ridicat prețul la petroale în vreme ce dă ignore la Keystone și se face că nici n-a auzit de ea. Neamțul Grivco atâta aștepta ca să apară cu o moacă de amvon în slujba duminicală și să me înștiințeze că “e criză, asta e, nu suntem noi de vină( că v-am furat tot, fraierilor, nu vă pot lua pe toți în vacanță în Hawaii și nici nu v-aș lua nici dacă aș putea, sărăntoci proști ce sunteți)” Covida va fi totuși opțională, doar pentru nonconformiști sau în caz de scandal. Nu mai sunt bani și au omorât deja suficient de mulți pensionari.Pe flăcăii ăștia și fetele de 60 de ani o să-i împingă la 70 ca să nu mănânce degeaba.După 70 un an -doi nu și la revedere.După, vin vietnamezii, malaiezienii etc. Nu, oameni doar, pentru firmele de casă, nu firme concurente.Și o să fie dați drept exemplu de abnegație pentru ăștia răi, autohtoni, la fel ca, odinioară, mult mediatizatul instalator neamț care, azi, are mari șanse să fie de origine românească.

  2. Cine lucra in spitale sau au cunostinte stiu acest lucru inca din ianuarie ca va incepe in septembrie.
    Cadrele medicale nu comenteaza pentru ca cresterea salariala cu 85% din salariu ii avantajeaza.
    Iar la preturile care sunt acum pe piata nici ca ii poti invinuii ca nu vor sa vorbeasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE