marți, iulie 23, 2024
ACTUALITATEÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei, a retezat scurt petiția de schimbare a calendarului...

ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei, a retezat scurt petiția de schimbare a calendarului în BOR: Cine vrea să sărbătorească Paștile cu noi o poate face, dar nu creștinii ortodocși odată cu aceștia

ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a retezat speranțele celor care au depus o petiție pentru schimbarea calendarului Bisericii Ortodoxe Române (BOR), astfel încât să sărbătorească Paștile împreună cu cultele occidentale.

Într-un răspuns față de o întrebare la o conferință de presă, ÎPS Calinic a fost categoric: cine vrea să sărbătorească Paștile cu ortodocșii o poate face, dar nu invers.

„Oamenii au libertate de exprimare, însă aceasta nu înseamnă că Sfântul Sinod certifică toate cererile lor. Dacă în viitor sunt dintre cei care doresc să sărbătorească Paștile odată cu noi, o pot face, însă nu creștinii ortodocși odată cu aceștia. Cu lucrurile serioase nu te poți juca în Biserică. Sinodul I Ecumenic a statornicit cu sfințenie data serbării Paștilor. Nimic în plus, sau în minus”, a spus ÎPS Calinic, citat de News Bucovina.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Arhiepiscopul Sucevei este al doilea ierarh al BOR care se opune acestei idei, născocite de Adrian Papahagi și Teodor Baconschi. Primul a fost Arhiepiscopul Tomisului. ÎPS Teodosie a spus că inițiatorii demersului „nu știu despre ce vorbesc”. Și Mănăstirea Petru Vodă și-a manifestat, oficial, opoziția față de schimbarea calendarului.

Singurul ierarh care s-a declarat în favoarea ideii a fost Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț.

Poziția ÎPS Calinic vine în aceeași zi în care și cunoscutul teolog, Mihail Neamțu, s-a pronunțat împotriva campaniei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE