ACTUALITATEProgresismul este ocupațiunea mintală prin care niște ștrengari mănâncă o pâine bună,...

Progresismul este ocupațiunea mintală prin care niște ștrengari mănâncă o pâine bună, fie de la bugete, fie de la domni gâscani care donează sume pentru diverse cauze

În cele ce urmează vă prezentăm textul semnat de Sorin Breșug, preluat cu acordul domniei sale, pe tema progresismului autohton și de aiurea.(Redacția)

Iată textul:

Progresismul este ocupațiunea mintală prin care niște ștrengari mănâncă o pâine bună, fie de la bugete, fie de la domni gâscani care donează sume pentru diverse cauze.

Cum se face. Iei cauze pe care societatea le-a rezolvat în mare parte și cauți situații irelevante care să arate că problema încă există. Și te apuci de bulbucat ochii și de urlat. Iar dacă o faci cu talent, vor începe să curgă banii și funcțiile.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Așa se face că societățile cele mai liberale, care respectă drepturile omului, au cele mai agresive mișcări progresiste. Unde e aerul cel mai curat, de exemplu în Suedia, apare Greta, care poate vizualiza cu ochiul ei de academician cu șase clase bioxidul de carbon. În America, în Anglia, unde a avea orice culoare a pielii nu mai interesează pe nimeni de cel puțin 40 de ani, unde oricine ajunge milionar, fără nicio discriminare, dacă livrează; acolo belemeul a devenit religie. Și asta e la fel de valabil și pentru minorități sexuale sau pentru alte tipuri de oprimați.

La Brașov, oamenii frumoși și responsabili, care tocmai au preluat puterea, sunt în plin proces de convingere a populației că nu e bun aerul pe care îl respiră.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cum e, de fapt. Pana acum 30 de ani, în mijlocul Brașovului funcționau fabrici întinse pe sute de hectare, cu zeci de mii de angajați, energofage, nu se punea problema de filtre și norme de poluare. Prin centrul Brașovului, treceau camioane din toată țara, mașinile nu aveau niciun fel de norme de poluare. Azi, toate fabricile sunt în afara orașului, respectă norme de poluarea, există o centură, nu se mai tranzitează prin oraș, nu se mai intră prin oraș cu mașini mari, iar cele care circulă prin oraș sunt în general de la euro3 în sus. Cu toate astea, niciodată n-am văzut isterie mai mare ca acum.

Domne, dacă tot le luăm banii, dacă tot le ocupăm funcțiile, dacă le mărim taxele, trebuie să le organizăm și un pic de circ, să se bucure și ochiul. Și s-au apucat de petrecut niște bani de la buget pe un festival de oameni frumoși și responsabili:

„Pe termen lung, ne dorim ca dezbaterea de mediu a FOV să devină un eveniment etalon pentru Europa de sud-est, ne dorim ca primari din alte ţări, ca Bulgaria, Macedonia şi Slovenia, să vină la Braşov şi să înveţe cum să accelereze tradiţia către verde.”

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Atenție, avem ambiții mari. Nu tăiem frunză la câini pe plan local, vrem să devenim lideri regionali, să învețe și alții de la noi cum se face.

Înțeleg că vine și Iohannis la eveniment, pentru că sunt lucruri grave de dezbătut, dar pentru conștientizarea populației se organizează niște activități complexe :

„…. unde se vor desfășura dezbateri publice şi ateliere pentru copii de colectare selectivă şi reciclare, avem treasurehunt, avem parada bicicliştilor – incluisv skirtbyking – concerte şi, în general, multă voie bună şi verde”

Am înțeles, treabă grea, organizezi ateliere să învețe intelectualul fin cum se aruncă hârtia la gunoi, în condițiile în care în Brașov sunt vreo 10 ani de când oamenii colectează selectiv gunoiul. Bre, da cum adică organizezi parada bicicliștilor și cum adică skirtbyking? Am dat pe google, ce-o fi aia skirtbyking? poate e scris greșit și de fapt e vreo perversiune, ca mai încolo scrie acolo e voie bună și verde.

Neah, m-am lămurit repede. De fapt, așa se face la progresiști. S-au prins ei ca cele mai banale activități, toate platitudinile, tot nimicul, dacă-l camuflezi in romgleză, iese de-o pâinică mai albă. Oameni orientați.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Asa e peste tot sint citva homo si ai 15 ONG care ii sustin cu sute de oameni nici unu homo dar platiti bine, omeni au inteles ca se plateste bine asa ca a aparut o nou meserie activistul progresist care nu stiu nimic dar primste bani multi. Efectiv a ajuns o meserie predata inca din scoala cu studi de gen la diploma ce credeti ca va face dupa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...