sâmbătă, iunie 15, 2024
ȘTIRIVIDEO | ÎPS Teodosie despre propunerea lui Papahagi de schimbare a datei...

VIDEO | ÎPS Teodosie despre propunerea lui Papahagi de schimbare a datei Paștilor: Nu știe ce spune! Paștele adevărat este acolo unde vine sfânta lumină. Au catolicii? N-au!

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a comentat propunerea lui Adrian Papahagi de a se schimba calendarul ortodox, astfel încât să Paștele să fie sărbătorit în același timp cu romano-catolicii și celelalte confesiuni occidentale.

Într-o conferință de presă, arhiepiscopul Tomisului a afirmat că Paștele adevărat este acolo unde vine sfânta lumină de la Ierusalim, eveniment care se întâmplă numai de paștele ortodox.

„Nu știe ce spune.

Noi respectăm toate cele trei condiții de la Sinodul 1 ecumenic, înscrise într-un canon al sărbătoririi Paștelui: să fie după echinocțiul de Primăvară, să fie după Paștele evreilor și după lună plină. Dacă una dintre aceste condiții nu se împlinește, se amână o lună, ca să fie toate împlinite.

Catolicii au uneori paștele înainte de paștele evreilor.

Acolo este Paștele adevărat unde vine sfânta lumină. Au catolicii sfânta lumină? N-au. Au alții? N-au! Toți se adună la lumina ortodocșilor și strigă „Adevărata lumină a ortodocșilor”. Dar nu vin că este greu la ortodocși”, a spus ÎPS Teodosie.

Reamintim, în context, că ierarhul de la Cluj, ÎPS Andrei Andreicuț, a declarat că o astfel de schimbare ar fi „minunată”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeu sa iti ajute in tot ce faci parinte Teodosie! Multumim lui Dumnezeu ca a dat neamului nostru un asemenea om. Vom fi alaturi de tine cu gandul si cu fapta! Si cand esti incercat sa sti ca sunt multi care te urmaresc, te sustin si se roaga pentru tine!Doamne ajuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE