duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEDoi maghiari, condamnați pentru că au dorit să detoneze o bombă în...

Doi maghiari, condamnați pentru că au dorit să detoneze o bombă în România, vor fi premiați de un ONG din Ungaria. La festivitate este așteptat și un senator UDMR

Cei doi secui condamnați pentru terorism, după ce au încercat să detoneze o bombă la parada de Ziua Națională a României, István Beke și Zoltan Szőcs, vor fi „răsplătiți” de Asociația  Civică Pál Vasvári, cu sediul la Budapesta, deoarece au luptat pentru „Ținutul Secuiesc”, anunță Fanatik.

Cei doi sunt considerați „deținuți politici” și sunt deplânși că au fost condamnați la  cinci ani de închisoare. Cei doi vor primi premiul „Pál Vasravi”, iar la festivitate va lua parte și senatorul UDMR Laszlo Fejer, anunță presa din Ungaria, citată de sursa menționată.

Evenimentul în care cei doi maghiari vor primi distincția de „luptători pentru autonomia Ținutului Secuiesc”, va avea loc vineri, 20 mai, în Târgu Secuiesc. Cei doi au maghiari au fost eliberați din închisoare condiționat, în 2021. Au mai obținut un premiu din partea Asociației  Pál Vasvári, însă, nu l-au primit personal, întrucât erau după gratii, potrivit sursei amintite.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Beke István și Zoltan Szőcs au fost reținut pe 1 decembrie 2015, fiind acuzați că au vrut să detoneze o bombă artizanală în timpul paradei de 1 Decembrie, în Târgu Secuiesc. Erau membri ai grupării extremiste „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” și erau monitorizați de Serviciul Român de Informații(SRI).

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Condamnarea celor doi secui a stârnit la vremea respectivă indignarea comunității maghiare, însă susțin că au refuzat să ceară președintelui Klaus Iohannis grațiere, deoarece nu au dorit să se „umilească”, notează presa maghiară, citată de Fanatik.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE