vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEPolexit | Partidul conservator PiS respinge „sperietorile“ lansate de opoziția progresistă: Polonia...

Polexit | Partidul conservator PiS respinge „sperietorile“ lansate de opoziția progresistă: Polonia își va onora tratatul de aderare și își va plăti cotizațiile către UE, dar va fi gata să folosească alte instrumente pentru a lupta împotriva depășirii puterilor conferite în tratate

Polonia nu părăsește Uniunea Europeană, în ciuda afirmațiilor din partea opoziției de stânga a țării, a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator Drept și Justiție (PiS), Radosław Fogiel.

Fogiel a reacționat la o furtună media care a izbucnit după interviul liderului partidului PIS, Jarosław Kaczyński, lansat luni, în care Kaczyński a spus că este nevoie de o resetare a relațiilor dintre Polonia și UE. Cu toate acestea, liderul partidului de guvernământ a precizat că nu va exista Polexit sau neplata contribuțiilor la bugetul UE.

Fogiel a dat vina pe opoziție pentru răspândirea sperietorii „Polexit”. El și-a amintit că fostul lider al principalului partid de opoziție Platforma Civică (PO), Grzegorz Schetyna, a propus un referendum privind aderarea în continuare a Poloniei la UE și nu PiS, aflat la guvernare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Purtătorul de cuvânt al presei PiS a reiterat mesajul lui Kaczyński că Polonia își va onora tratatul de aderare și își va plăti cotizațiile către UE, dar va fi gata să folosească alte instrumente pentru a lupta pentru a se asigura că UE rămâne în limitele puterilor care i-au fost conferite în tratate.

Secretarul general al PiS Krzysztof Sobolewski a susținut, de asemenea, poziția liderului său. El a spus că Polonia și-a îndeplinit obligațiile din acordul cu Comisia Europeană prin dizolvarea camerei de disciplină a Curții Supreme.

Întrebat de Radio 1 public polonez cum ar răspunde Polonia la blocarea fondurilor UE, Sobolewski a spus că, dacă Comisia ar bloca accesul Poloniei la bugetul de bază al UE, Polonia ar fi forțată să „scoate toate tunurile din arsenalul său și să răspundă cu un zid de foc”

În declarațiile sale, Fogiel a spus că se aștepta ca Comisia Europeană să încalce și mai mult tratatele. El a dat exemple poziția Comisiei Europene de a refuza să ajute Polonia în problema refugiaților ucraineni și propunerea ca Polonia să-și golească rezervele de gaz pentru a ajuta Germania, conform Remix News.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE