duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEMănăstirea Petru Vodă, despre tentativa schimbării datei Paștilor: Cînd petiţionarii, rugîndu-se public,...

Mănăstirea Petru Vodă, despre tentativa schimbării datei Paștilor: Cînd petiţionarii, rugîndu-se public, vor face să pogoare din cer sfînta lumină, norul de pe Tabor şi vor întoarce înapoi Iordanul, vor putea fi luaţi în seamă

Mănăstirea Petru Vodă a reacționat la scrisoarea deschisă trimisă de Adrian Papahagi și Teodor Baconschi, pentru schimbarea calendarului ortodox, astfel încât să se serbeze Paștele după calendarul catolic, protestant.

Într-un scurt comentariu publicat pe siteul oficial, sub titlul „despre îndemnul petiționar la schismă”, Mânăstirea afirmă că „Puncte comune există între toate confesiunile religioase de pe faţa pămîntului, dar a dori unirea lor reducţionistă este un deziderat ateu”.

„Cînd petiţionarii, rugîndu-se public, vor face să pogoare din cer sfînta lumină, norul de pe Tabor şi vor întoarce înapoi Iordanul, vor putea fi luaţi în seamă. Pînă atunci, voia lui Dumnezeu este limpede şi nu ţine de recalcularea calendarului gregorian.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Unicitatea, Unimea şi Unitatea Bisericii Ortodoxe prin toate autocefaliile sale este o realitate dogmatică, liturgică şi canonică, precum şi mărturisim în Crez: «Cred întru Una, Sfîntă, Sobornicească şi Apostolică Biserică». A spune că sînt mai multe Biserici este direct contrar Crezului şi realităţii spirituale, adică este erezie. Orice om şi orice comunitate religioasă se poate întoarce la Ortodoxie. Orice rupere de unitatea ortodoxă se numeşte schismă.

Puncte comune există între toate confesiunile religioase de pe faţa pămîntului, dar a dori unirea lor reducţionistă este un deziderat ateu. Unitatea Bisericii este dar al Duhului Sfînt, nu lucrare omenească. Rămînem în unitate de credinţă cu fraţii ortodocşi de orice neam, cu mijlocirea Maicii Domnului”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. credeti ca nu vor face sa coboare? Asa cum au inselat o planeta intreaga cu covidul asa ii vor pacali si ca se coboara lumina si multe alte false minuni.

  2. Doamne ajuta si fi cu noi si cu biserica noastra draga! Dreapra credinta e doar una! Cine se leaga de biserica noastra, lasata de Dumnezeu isi semneaza sentinta de trimitere in iad. Bisericile care sunt rupte din Dreapta Credinta si care vor ca si noi otodocsi sa sarbatorim dupa calenderul lor au de fapt aceeasi atitudine ca miscarile lgbtq si restul. Adica acestea nu vor sa se intoarca de unde au plecat ci vor sa determine pe ceilalti sa li se alature. Adica “daca eu am pacatuit nu vreau sa ma caiesc ci vreau ca toti sa pacatuiasca” si asa va disparea referentialul care ii face pe ei pacatosi. Biserica noastra e mai veche cu mult decat a lor. A lor s-a mai si faramitat in multe ale bucati. Noi nu vrem sa avem calea lor. O avem pe a noastra de multe sute de ani si e ceea ce ne dorim. Ar fi bine ca persoanele care mai cer astfel de aberatii sa iti vada de viata lor si de credinta lor asa cum ne vedem si noi. Cine nu vrea sa fie cu noi e liber sa plece. La fel si cel care vrea sa ni se alature e primit. Doamne ajuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE