sâmbătă, iulie 13, 2024
ACTUALITATEReacție Rapidă în cazul dronei căzute: Cine putea să ordone umilirea întregii...

Reacție Rapidă în cazul dronei căzute: Cine putea să ordone umilirea întregii conduceri a României?

Faptele, pe scurt, în ordine cronologică:

– în noaptea de 3 spre 4 rușii lovesc portul Izmail din Ucraina de la Dunăre.

– Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean Oleg Nickolenko anunță că rușii au lovit și România în acel atac, care postează și o poză de la fața locului

MAPN neagă vehement informația

– intră în scenă însuși Ministrul de Externe de la Kiev, Kuleba, care contrazice partea română

– omologul lui Kuleba, Luminița Odobescu, îl contrazice și ea pe oficialul ucrainean.

– Președintele Iohannis, neagă și el, pe 5 septembrie, acuzațiile ucrainene.

Cum se face că pe 6 septembrie, Antenei 3 i se comunică locul exact unde au căzut resturile dronei? Pe siteul Antenei3 se spune că „Ucraina a dat informațiile”, negru pe alb.

Să ne înțelegem, indiferent dacă a căzut sau nu o dronă/bombă rusească pe teritoriul României, e clar că politica statului român este de a nu recunoaște, pentru a nu escalada războiul.

Ce s-ar fi putut întâmpla, astfel încât președintele, ministrul apărării și ministrul de externe să fie umiliți în acest hal, încât să ajungă să fie contraziși public? Cine avea puterea asta?

Analistul american George Friedman a scris, ieri, 5 septembrie, că generali americani cu funcții importante s-au întâlnit cu omologii lor ucraineni, recent, la granița poloneză.

Friedman scrie că americanii le-au transmis ucrainenilor că strategia lor actuală –  a se citi contraofensiva – nu merge și că e nevoie de o schimbare.

Este clar, zice Friedman, că Zelenski a acceptat „sugestiile” și de-aceea l-a demis pe ministrul apărării Oleksei Reznikov.

„Pentru mine, este evident un mic dar evident element de disperare în această mișcare”, notează Friedman.

Cu o Ucraină „în mică disperare”, opțiunile Kievului sunt, de fapt, una singură: ca alte țări – nu NATO – să intre în luptă de partea sa, pentru a putea câștiga ceva teren înainte de inevitabila negociere cu rușii.

În acest context, singurele țări din zonă cu potențial de a intra în luptă sunt Polonia și România.

Aici este cheia : este clar că ucrainenii au „informat” Antena 3 unde a căzut drona, astfel încât conducerea României să fie umilită public. Având în vedere acest efect, este clar că partida pro-război din România  a primit „locația” de undeva de foarte sus, dintr-un loc care nu poate fi refuzat, care nu e decât unul singur.

Mai este evident că avem de-a face cu două partide: partida pacifistă, care nu vrea escaladare, din care fac parte Iohannis, Tîlvar & co și partida pro-război.

Nu știm cine sunt capii „partidei pro-război”, dar reacția lui Radu Tudor este edificatoare: analistul a dat de înțeles că dronele ar fi lovit România intenționat (!), abținându-se cu greu să nu declare că a fost un atac rusesc. Asupra pomilor și stufului din imaginile de la „CNN-ul românesc”, dar ce mai contează detaliile?

Radu Tudor este unul dintre șefii Antenei 3 și apropiat de unele structuri externe.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

 1. V-a scăpat din vedere cel mai important lucru petrecut in data de 6 septembrie. Atunci a fost in vizită în România John Kerry, fix ziua in care A3, ca prin minune, a descoperit bucățile dronei. Acea vizită din data de 6 e toată cheia, toată seria de întâmplări ulterioară e un plan pus în scenă în mod clar de amerloci.

 2. România și Polonia sunt țări NATO astfel incât nu or să declare separat război rușilor. Și dacă am declara război ce am putea face noi și nu fac deja ucrainienii?
  Dacă va exista un atac major asupra unei țări NATO or să ii pârlească americanii și nu noi sau polonezii cu furci și topoare.

 3. Propaganda de război este pedepsită penal in România iar aceste lichele precum Mandruță, Radu Tudor, Drulă sau Papahagi trebuie anchetati si condamnati la puscarie.

 4. In epoca inteligenței artificiale, a falsificărilor, a false-flag-urilor, a trucajelor , cel mai ușor lucru e ca Ucraina să însceneze n-șpe atacuri și incălcări ale frontierei.

  ce le-ar conveni să moară tinerii români pentru Ucraina – deși nu ne multumesc pentru cele peste 5 pachete de ajutor militar și ajutorul umanitar.

  Propaganda de război este pedepsită penal in România – propun să monitorizăm atent lichele beligerantiste precum Mandruță, Radu Tudor, Drulă sau Cacahagi și să evaluăm dacă incalcă legea română impingând spre un război . Aici nu e de joacă – aceste slugi oribile vor trimite tineri români să moară pentru alt stat.

 5. tudor doar rumega rahatul care ii este servit, si-l scuipa-n ventilator.
  E clar ca CNN de romania primeste comenzi de la partida pro-razboi din afara. Ma astept ca in curand ucraina sa atace romania si sa ne spuna kuleba ca au fost rusii.

 6. O bulibășeală care ascunde PLANUL AMERICAN DE A IMPINGE IN FAȚĂ ROMÂNIA ȘI POLONIA IN RĂZBOI LIMITAT CU RUSIA.

  Desigur, posibil ca rușii să fi aruncat la provocare o dronă – asta inseamnă că se simt puternici și dau un semnal să nu mai facem pe durii să dăm arme Ucrainei că ne incadrăm la părti beligerante.

  Dar e la fel de posibil să fie planul disperat al Ucrainenilor, poate și al americanilor, de a ne atrage in război ca și carne de tun, vacă de muls bani, arme și industrie militară pentru că Ucraina nu face față, nu reușește.

  In acest caz toti belicoșii care au indemnat la război cu Rusia ar trebui trimiși primii pe front. De ce să moară tinerii nevinovați pentru războiul altora? Să meargă obezul de Papahagi si libidinosul de Baconschi, să ne arate ce mari moraliști sunt ei pe front, să apere ei civilizația care le-a umplut buzunarele cu dolari de la partenerul strategic.

  Elitele vândute nu inteleg ce gravă e situația și că războiul acesta nu va fi așa că americanii răstoarnă situația. SUA e epuizată, nu face față să trimită resurse. Le-ar convenit să ne băgăm noi cu vreo 80.000 de soldați, tancuri, F 16 și uzinele de armament.

  Problema e că rușii pot da nucleara dacă invadăm noi Crimeea…

  Sau dacă nu dau nucleara și facem război limitat fără NATO, atunci ne dau 100 de rachete hipersonice si ne distrug 30 de poduri, 20 de aeroporturi, 30 de fabrici și 20 de depozite de arme…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE