joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEIpoteză: România ar fi oprit la sol flota de avioane Mig-21 LanceR...

Ipoteză: România ar fi oprit la sol flota de avioane Mig-21 LanceR pentru a nu fi nevoită să le trimită în sprijinul Ucrainei

O publicație românească lansează o ipoteză de mare interes: aceea că statul român a decis să consemneze la sol, pe termen nelimitat, flota de avioane Mig21-LanceR, pentru a evita să le trimită în Ucraina.

Cotidianul „Național” scrie că ucrainenii sperau să-i convingă, prin intermediul SUA, pe responsabilii de la București să trimită avioanele Mig 21LanceR la Kiev, pentru a lupta contra Rusiei.

„Și uite cum ministrul Apărării și premierul au ajuns să facă surprinzătorul anunț care le-a ”luat aerul” Informațiilor Militare ucrainene. Mai ales că GUR reușise să îi convingă pe partenerii strategici americani să crească presiunea asupra Bucureștiului pentru ca Armata Română să furnizeze avioane MIG – 21 LanceR către trupele Kievului. Numai că, sub pretextul public că ”orfanii piloților morți pe MIG-uri ne-au cerut să nu mai moară și alți părinți”, România a consemnat de îndată la sol toate avioanele MIG – 21 LanceR! Iar cum acestea au fost considerate astfel a ”nu fi sigure pentru zbor”, ele nu mai pot fi predate Armatei ucrainene! Strategie salvatoare și extrem de inteligentă.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Și pe care, în sfârșit a adoptat-o și România. Mai les că justificarea ”nesiguranței în zbor” le-a oferit și membrilor Guvernului posibilitatea de a rezista asaltului telefonic venit de peste Ocean la doar câteva zile după ce premierul Ciucă a anunțat ”blocarea” MIG-urilor 21 LanceR. Așa că, deocamdată cel puțin, degeaba au pus mâna pe telefoane și au sunat la București până și șefii Pentagonului și Departamentului de Stat, pentru că ”firul roșu” a rezistat”, scrie Național.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Reamintim că pe 15 aprilie, Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunța că toate avioanele Mig21 LanceR sunt consemnate la sol pe termen nelimitat.

„Măsura a fost luată având în vedere incidența considerabilă a evenimentelor și accidentelor de aviație înregistrate pe timpul exploatării aeronavelor MiG-21 LanceR, soldate cu mai multe victime și aeronave avariate sau distruse, în scopul îmbunătățirii siguranței aeronautice și pentru prevenirea producerii evenimentelor și accidentelor de aviație prin reducerea riscurilor asociate defecțiunilor tehnice”, afirma MApN.

În acest context merită menționate și acuzațiile publicate de DW, publicație finanțată de statul german, conform cărora România nu ar dori să ajute Ucraina.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării de la Moscova a acuzat faptul că în jur de 1.500 de români ar lupta ca „mercenari” în sprijinul Ucrainei. Bucureștiul a negat alegațiile.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Întreținerea minciunii că statele sînt independente, suverane, sînt voința poporului?
    Dacă ar fi așa nu ne băgau starea de urgență și alertă, nu ne puneau botniță, arătau că nu e pandemie, că nici un sars-cov-19 nu a fost dovedit, ar fi apărat românii încă nedezrădăcinați din afara granițelor țării, nu cumpărau și nu ne forțau la seruri experimentale, nu ar fi scumpit din pix și prin trădare energia, bucatele…
    Că e gargară cu migurile noastre se vede de la o poștă. Acestea sînt modificate, modernizate, au cabina de generația 4-a OTAN, piloții lor nu le pot folosi.
    Citesc că se vor trimite T72 ce le mai avem. Dar acestea nu sînt folosite de 30 de ani, sînt vechi, trebuie reparate. Iarăși gargară. Ucraina are sute de astfel de ruginitiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE