ACTUALITATESRI și SIE, „acuzate” că promovează disprețul față de drama poporului ucrainean....

SRI și SIE, „acuzate” că promovează disprețul față de drama poporului ucrainean. Un comentariu Deutsche Welle lansează ipoteza că România nu dorește să ajute Ucraina

Războiul dintre Rusia și Ucraina lansează noi ipoteze despre modul în care statul român se raportează la securitatea națională, dar și la solidaritatea față de Ucraina. De data aceasta, un comenariu Deutsche Welle, semnat de Sabina Fati, acreditează ideea că Serviciul Român de Informații(SRI) și Serviciul de Informații Externe(SIE) s-au implicat direct în strategia de ajutorare nesimnificativă a Ucrainei. Mai exact, în opinia jurnalistei Deutsche Welle, aceste ar avea propriile interese pentru a promova disprețul față de poporul ucrainean, față de „eroismul” lui Zelenski. Din aceste considerente, România nu ar sprijini suficient Ucraina, susține autoarea mai sus menționată.

„România se întoarce spre sine și se închide, de teamă, din lipsă de empatie și de generozitate. Statul ia forme tot mai opresive sau, poate, doar se pregătește pentru vremuri și mai tulburi. Guvernul Ciucă a adoptat recent prin ordonanță de urgență o decizie UE, căreia i-a adăugat prevederi care introduc SRI și SIE în Comisia pentru examinarea investițiilor străine directe  non-europene.

Există o răceală, dacă nu chiar o aversiune oficială față de eroismul ucrainean. Dincolo de discursuri și declarații, e evidentă inadecvarea Bucureștiului și lipsa solidarității la nivel politic. Abandonarea discreției ar putea fi riscantă și inutilă. Ar putea ieși la iveală detalii neplăcute din rivalitatea cronică SRI – SIE și s-ar putea vorbi de favoritisme și de intimidări”, notează jurnalista Sabina Fati.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Astfel, România este criticată, mai degrabă, pentru lipsa de ajutor militar. Jurnalista compară suportul militar oferit de statul român Ucrainei cu cel dat de Estonia, însă, nu face referire sub nicio formă la sprijinul acordat refugiaților ucrainieni. Ambele state(România și Estonia) sunt membre NATO, dar în statul român sunt găzduiți peste 700 de mii de refugiați, iar în Estonia aproximativ 105 000, potrivit ultimelor date raportate de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNCHR) citate de Agerpres.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Sprijinul României oferit Ucrainei este nesemnificativ? România vs  Estonia 

„România și Bulgaria sunt statele europene cele mai rezervate în ajutorarea Ucrainei. Astfel, România o țară cu peste 20 de milioane de locuitori și un Produs Intern Brut de 223 de miliarde de euro i-a trimis Ucrainei 2.000 de căști de protecție și 2.000 de veste antiglonț în valoare de 2 milioane de euro. Estonia, în schimb, un stat cu 1,3 milioane de locuitori și un Produs Intern Brut sub 35 de miliarde de euro a ajutat Ucraina cu aproape 1400 de tone de tehnologie militară în valoare de 222 de milioane de euro”, se arată în comentariul Deutsche Welle. În urmă cu doar o zi, un jurnalist american, susținea o „pledoarie” pentru ca România să ofere Ucrainei flota de MIG-uri.

Reamintim, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în mod oficial că România nu se va implica militar în războiul dintre Rusia și Ucraina, dar va continua să ajute civil Ucraina. Pe de altă parte, NATO a clarificat poziția oficială față de acest conflict militar. Securitatea statelor membre va fi întărită, dar nu se vor implica cu forțe militare.

 

 

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Sabina fati este mercenara platita de statul german sa scuipe tot xe e romanesc

    E o mediocra ajunsa la detusche welle doar pt ca e fosta sotie a lui hurezeanu, trafic de influenta clar

    Deci germanii care au bagat miliarde de euro in putin acuza romanii ca nu sunt prosti sa se bage in razboiul asta pentru altii

    Cand zici sabina fazi zici tradator profesionist pebani germani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate