joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEMinisterul Apărării de la Moscova susține că în jur de 1.500 de...

Ministerul Apărării de la Moscova susține că în jur de 1.500 de luptători veniți din România luptă pentru armata Ucrainei. Oficial, Guvernul României spune că a trimis doar căști și veste anti-glonț în Ucraina

1500 de luptători din România, pe care Moscova îi numește „mercenari”, au fost angajați de Armata Ucrainei, afirmă Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, informează agenția TASS.

Conform acestuia, regimul de la Kiev ar fi angajat peste 6.800 de luptători pentru războiul din Ucraina, pe care Konașenkov îi numește „mercenari”.

Dintre aceștia, 1.500 ar fi din România. Doar Polonia ar fi trimis mai mulți, respectiv 1.717.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Regimul naționalist de la Kiev a angajat 6.824 de mercenar din 63 de țări de la începutul operațiunii militare speciale. Cei mai mulți, 1717, au venit din Polonia, în jur de 1.500 din SUA, Canada și România. Maxim 300 au venit din Marea Britanie și din Georgia, în timp ce 193 au venit din părțile din Siria controlate de Turcia”, a declarat oficialul rus, citat de TASS.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

O analiză realizată de G4 Media, arată însă că, oficial, România nu a trimis în Ucraina decât căști și veste anti-glonț.

„Sprijinul militar al României pentru Ucraina, țara vecină atacată de Rusia, este practic inexistent. Cel puțin așa se poate deduce dintr-un răspuns transmis de Guvern, la solicitarea G4Media”, notează sursa citată.

Între timp, RIA Novosti, agenția de presă rusă care transmite propaganda Kremlinului a scris că „un grup secret de monitorizare al NATO, din care fac parte angajați din România”, și-ar fi început activitatea la Odesa. RIA Novosti citează o sursă din cadrul forțelor de ordine ruse, care citează la rândul ei „informatori din cadrul trupelor ucrainene”. Articolul susține că echipamentele NATO detectează coordonatele exacte ale oricărei nave din Marea Neagră pe o rază de până la 200 de kilometri.

În replică, North Star Support Group (NSSG), firma nominalizată în știrea RIA Novosti, a respins că informația transmisă de agenția rusă conform căreia colaboratori români ai companiei ar fi implicați în operațiuni desfășurate în Odesa și a catalogat-o complet falsă.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE