miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEIon Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi fostul şef al Aviaţiei Militare Iosif...

Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi fostul şef al Aviaţiei Militare Iosif Rus, trimişi în judecată în dosarul Revoluţiei pentru crime împotriva umanităţii

Fostul președinte Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu şi fostul şef al Aviaţiei Militare Iosif Rus au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Revoluţiei, pentru crime împotriva umanităţii.

Prin rechizitoriul Secției parchetelor militare nr. 11/P/2014 din data de 29 iulie 2022, în dosarul penal intitulat generic,, Revoluția română din decembrie 1989” s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

Ion Iliescu – fost președinte al României;
Gelu Voican Voiculescu – fost viceprim-ministru al Guvernului României și
Iosif Rus – general (rtr.) – fost șef al Aviației Militare, fiecare pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Din cercetările efectuate, prin raportare la întregul probatoriu administrat în cauză, s-au reținut următoarele:

1. Inculpatul Ion Iliescu, în calitate de şef de stat şi de guvern, preşedinte al CFSN şi al Consiliului Militar Superior, cu intenţie, urmărind obținerea legitimității populare, menținerea și consolidarea puterii politice deținute începând cu ziua de 22 decembrie 1989, orele 16.00, a indus în eroare opinia publică în mod constant, repetat, sistematic, prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat) şi şi-a asumat, în intervalul 22-30 decembrie 1989, operațiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN.

Aceste fapte au avut drept consecințe generarea și amplificarea psihozei generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22-30 decembrie 1989 au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari.

Aceleași fapte ale inculpatului Ion Iliescu au generat, pentru intervalul 22 decembrie, orele 16.00-30 decembrie 1989, o stare de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile, de pe întregul teritoriu al României.

2. Inculpatul Gelu Voican Voiculescu, în calitate de factor decizional politico-militar al CFSN (organism care și-a subordonat Consiliul Militar Superior), cu intenţie, urmărind menținerea și consolidarea puterii politice obținute, dar și legitimarea în fața opiniei publice, începând cu ziua de 22 decembrie 1989, orele 16.00, a indus în eroare opinia publică în mod sistematic prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat) şi şi-a asumat, în intervalul 22 – 30 decembrie 1989, operațiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN.

Aceste conduite au avut drept consecințe generarea și amplificarea unei psihoze generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22 decembrie, orele 16.00 – 30 decembrie 1989 au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari.

Totodată, aceleași fapte ale inculpatului Gelu Voican Voiculescu au generat, pentru intervalul 22 decembrie, orele 16.00-30 decembrie 1989 o stare de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile, de pe întregul teritoriu al României.

3. Inculpatul general (rtr) Iosif Rus, în calitate de comandant al Aviaţiei Militare, cu intenţie, în intervalul 22 decembrie, orele 16.00 – 30 decembrie 1989, a exercitat prin ordinele sale militare, date în mod sistematic, operațiunea de inducere în eroare a opiniei publice.

Aceste conduite au avut drept consecințe întreținerea și amplificarea psihozei generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. Mi-a plăcut articolul: toți „au indus în eroare”. Desigur, nu se poate discuta în presă înainte de proces!

  Și mi-a plăcut și video-ul, și insinuarea (pe la 2:25) că Erich Honecker ar fi trăit „fericit” în URSS!

  De unde să știe Prostimea adevărul ?! Eu nu-l știu. De unde să știe Prostimea că nemții au făcut un film despre un Erich Honecker trăitor in … Chile! (Chile, proaspăt scăpată de Augusto Pinochet, cel care i-a scăpat pe chilieni de Salvador Allende (ales „din greșeală”, si poate și cu fraude ?!) și le-a adus pe cap un miracol economic neoliberal care i-a făcut celebri în lume!)

  Căutați „erich honecker willkommen bei den honeckers”

  Iată filmul:

  https://www.ardmediathek.de/video/film-im-ndr/willkommen-bei-den-honeckers/ndr/Y3JpZDovL25kci5kZS84ZGQzZWMzZS05YjBlLTQ1MDgtODUyMS04ZTRlODliNWE2YTM

  Poate nemții l-au reluat:

  https://www.ardmediathek.de/video/spielfilm/willkommen-bei-den-honeckers/hr-fernsehen/Y3JpZDovL2hyLW9ubGluZS8xNzY4OTQ

  Și încă unul – poate același, n-am avut timp să verific:

  https://www.youtube.com/watch?v=BpXHuyhunIA

  Wikipedia – proprietatea știți voi cui – scrie:

  ”Following German reunification in 1990, Honecker sought asylum in the Chilean embassy in Moscow, but was extradited back to Germany in 1992, after the fall of the Soviet Union, to stand trial for his role in the human rights abuses committed by the East German government. However, the proceedings were abandoned, as Honecker was suffering from terminal liver cancer. He was freed from custody to join his family in exile in Chile, where he died in May 1994.”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Erich_Honecker

  Ce să înțelegem din fragment ? Că „EH a trăit liniștit la pensie in URSS„ din ’90 până în ’92, anume în … ambasada chileană din Moscova ? Că URSS s-a dus prin vara lui ’91! Ori a trăit fericit în URSS „până în ’94”, când a murit de cancer în … Chile ?!

  Felicitări! Explică cineva ce a vrut să spună istoricul nostru ?

 2. Dosarul este clasat sau mai bine zis ce mai gaseste din dosare si asta multumita lui super Basescu.
  Intr-un interviu accordat prin 2009 la cei 20 de ani de la revolutie a declarat ca Romania nu este pregatita sa afle adevarul deoarece prea multi oameni implicati sunt inca in viata si il va mai clasa pe inca 20 de ani.

  Iar cat despre adevar acuma sa fim sinceri toti stim ce s-a intamplat cu adevarat.Poate nu in frenezia momentelor din 89 dar la 20 de ani dupa revolutie cred ca toti romanii aveau acumulata destula intelepciune sa poata intelege ce s-a intamplat cu adevarat.

  Intrebarea este alta la cati le pasa ce s-a intamplat?
  Va zic eu la nici unul.
  Daca le pasa erau in strada nu asteptau sa li se faca dreptate prin tribunale conduse de acelasi sistem care a tinut dosarele clasate, acelasi sistem care a participat la evenimentele din 89 urmarindu-si propria agenda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE