marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATEÎntâlnire între Viktor Orban și Papa Francisc. Suveranul pontif l-a premiat pe...

Întâlnire între Viktor Orban și Papa Francisc. Suveranul pontif l-a premiat pe liderul maghiar și l-a încurajat să continue să apere familia

Papa Francisc l-a primit, joi, la Vatican, pe premierul maghiar, Viktor Orban, i-a transmis mulțumiri pentru că Ungaria a primit refugiați ucraineni și l-a premiat cu medalia „Sfântul Martin de Tours”. La rândul său, premierul ungar l-a invitat pe suveranul pontif să facă o vizită în Ungaria, relatează Reuters, citat de stiripesurse.ro.

Viktor Orban, aflat în prima sa vizită pe plan internațional de la câștigarea unui al patrulea mandat consecutiv de premier, a discutat cu Papa Francisc timp de aproximativ 40 de minute, în biblioteca Palatului apostolic de la Vatican.

Fiind o vizită privată, nu vor exista conferințe de presă. Totuși, un video difuzat de televiziunea Vaticanului arată cum Papa îi oferă premierului ungar medalia „Sfântul Martin de Tours”, un sfânt francez din secolul al IV-lea, născut în Ungaria de azi, despre care se spune că și-a tăiat veșmântul pentru a-l împărți cu un cerșetor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Am ales-o pe aceasta pentru că m-am gândit la voi, ungurii, care acum primiți refugiați”, a precizat suveranul pontif. Circa 625.000 de refugiați au intrat în Ungaria de la începutul războiului din Ucraina, iar 80% dintre ei au părăsit deja teritoriul ungar, conform ultimelor cifre ale guvernului de la Budapesta citate de Reuters.

Viktor Orban a remarcat că Ungaria „desfășoară cea mai mare operațiune umanitară din toate timpurile, pentru care primește recunoaștere și respect în întreaga lume” și a menționat că Papa Francisc i-a încurajat pe unguri să nu-și „piardă acest bun obicei”.

Potrivit lui Orban, Ungaria a primit până acum cel mai mare număr de refugiați din Ucraina raportat la populația sa, inclusiv studenți din alte țări. El a precizat, în răspuns la o întrebare, că l-a invitat pe Papa Francisc în vizită oficială în Ungaria anul viitor și a primit un „răspuns încurajator”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Liderul maghiar a adăugat că Vaticanul și Ungaria revendică importanței familiei, întrucât aceasta este un „ultim refugiu al omului în această lume modernă”. „De aceea trebuie să ne mobilizăm toate eforturile pentru a proteja și apăra această comunitate umană în epoca modernă și putem conta în acest sens pe Sfântul Părinte”, a spus Orban.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate