ACTUALITATEDezastru: Anul 2021 este anul cu cei mai puțini nou-născuți din ISTORIA...

Dezastru: Anul 2021 este anul cu cei mai puțini nou-născuți din ISTORIA înregistrată a României. Până și în anii „României mici” s-au născut mai mulți copii decât în 2021

Biologic, poporul român se îndreaptă, încet dar sigur, către dispariție. Acest lucru este relevat și de datele Institutului Național de Statistică, potrivit cărora în 2021, în România au apărut pe lume sub 180.000 de bebeluși.

Cifra este mai mică decât cea din 2020, când a fost înregistrat un număr de 200.000 de copii. Din păcate, recordul negativ din 2020 a fost depășit de cel din 2021.

Conform lui Vladimir Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Statistică, cifra din 2021 este cea mai mică din istorie. Este mai mică și decât cele înregistrate în anii dinaintea Marii Uniri, când România avea doar 2/3 din teritoriul actual.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Valoarea pe care am înregistrat-o în 2021 este practic cea mai mică din întreaga istorie a României. Mai mică şi decât valori înregistrate înainte de 1900, când România era redusă la două provincii – Țara Românească și Moldova”, a explicat el, citat de Adevărul.

Ultimul an în care s-a asigurat nivelul de înlocuire al generațiilor a fost 1961. A mai existat un boom în 1967, atunci când regimul Ceaușescu a restricționat puternic avorturile, ajungându-se la 550.00 de nașteri într-un an. De-atunci, însă, lucrurile au luat-o numai în jos.

Pentru a se schimba lucrurile, ar fi necesar ca fiecare femeie să aducă pe lume câte trei copii.Din păcate, acum tendința este să aduci pe lume primul copil în jurul vârstei de 30 de ani.

„Ori, la această vârstă, şi din punct de vedere biologic devine foarte complicat. Pentru a asigura un spor natural pozitiv, femeile aflate în perioada fertilă ar trebui să aducă pe lume fiecare câte trei copii. În termeni de demografie, aceasta înseamnă asigurarea unui indice de fertilitate peste 2. Indicele de fertilitate este, acum, la noi, de 1,7, mult sub rata de înlocuire”, a spus Alexandrescu.

Tendința dezastruoasă a demografiei României este confirmată de către Recensământul 2022. Conform specialiștilor,  România va înregistra o populație de 18,2 milioane de locuitori, cu 21,4% mai puțini decât în 1989.

Guvernul României a aprobat aducerea a 100.000 de muncitori străini în țară.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Aia este. De ce să faci copii, să muncească pînă la 65, și mai mult în timp, iar militaurizații să se pensioneze la 40-45? Că muncești 10 ore pentru uriașa armată de paraziți bugetari care au sublul salariului tău?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate