marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATEUn medic român, întors în țară din SUA: Sistemul medical românesc este...

Un medic român, întors în țară din SUA: Sistemul medical românesc este prăduit. Tinerii nu au nici o șansă aici. Avem centre universitare foarte bune, scoatem cei mai buni medici din Europa dar apoi îi pierdem

Un medic român întors în țară după 20 de ani de practică în Statele Unite a făcut o analiză fără menajamente a sistemului medical românesc.

Dr. Sorin Muncaciu a trăit și a practicat medicina peste Ocean după 1990, iar de puțin timp s-a întors în țară. El a constatat că sistemul medical din România este prăduit, iar tinerii care ies de pe băncile Facultăților de Medicină sunt „exportați” în Europa.

„Sistemul medical românesc este prăduit. Nu este normal ca în 33 de ani guvernul unei țări europene să nu construiască nici un spital nou. Puține sunt spitalele modernizate, majoritatea cu greu își întrețin activitatea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Medicii tineri pleacă astăzi din România nu datorită salarizării ci pentru că nu există condiții.

În România îți este frică să mergi în spital deoarece nu se știe cu ce pleci de acolo. Tinerii nu au nici o șansă aici. Avem centre universitare foarte bune, scoatem cei mai buni medici din Europa dar apoi îi pierdem.

Banii de salarii nu mai sunt o problemă, însă sistemul de sănătate este căpușat din toate părțile. Spitalele din România nu ar îndeplini condițiile minimale de funcționare”, a spus Muncaciu pentru 4media.info.

Sorin Muncaciu acuză faptul că producția internă de medicamente a fost anihilată, iar în schimb s-a dezvoltat o industrie a importurilor de medicamente.

„Există o industrie a importurilor de medicamente de miliarde de euro, iar noi nu mai producem aproape nimic în țară, despre cercetare nici nu mai are rost să vorbim.

Avem nevoie urgent de o infrastructură modernă pentru construcția de noi spitale, în 10 ani această problemă ar putea fi rezolvată dacă s-ar dori”, a explicat dr. Muncaciu.

Sorin Muncaciu este deputat AUR și are 69 de ani. În opinia sa, una dintre soluții la problemele țării este aceea de a ieși în stradă și de a protesta.

„De la sindicate și până la marile companii sau asociații neguvernamentale, toate răspund în stradă atunci când politicul nu își face treaba. Un cea mai puternică democrație din lume poporul american își apară drepturile ieșind constant în stradă”, a completat el.

AUR organizează un protest împotriva Guvernului pe 2 octombrie, în Piața Universității din București, de la ora 14:00.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Protest, înseamnă, în acest momen, să faci, cu sacrificii, voia Domnului în locul în care ți-ai ales să lucrezi! Altfel, ieșirea în stradă, e doar o plimbare!

  2. Baliverne.
    Poate scoteam medici buni, acum sunt de-o prostie cruntă.

    La fel și cu „informaticienii”. Și cu mulți, mulți alți absolvenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate