duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEPapa Francisc cere interzicerea accesului homosexualilor în seminarii

Papa Francisc cere interzicerea accesului homosexualilor în seminarii

Papa Francisc le-a cerut episcopilor romano-catolici, la o adunare a Conferinţei Episcopale italiene, ce a avut loc acum o săptămână, să nu primească în seminarii persoane în mod deschis homosexuale.

Suveranul Pontif este de părere că sunt deja destui ”frociaggine” (”poponari”), un cuvânt din dialectul roman, în aceste instituții de învățământ teologic, relatează AFP, citat de News.

Afirmațiile sale, care i-au ofensat pe homosexuali, vin în contextul în care, Papa a părut mai dispus să facă anumite concesii de la doctrina creștină pentru persoanele LGBT.

De altfel, Papa Francisc a fost cel care a permis „binecuvântarea” homosexualilor, chiar dacă aceștia sunt într-o relație pe care Biserica Romano-Catolică o consideră păcătoasă.

Ulterior, după apariția reacțiilor de condamnare a acestui cuvânt, Vaticanul a emis un comunicat.

„Papa nu a intenționat niciodată să jignească sau să se exprime cu cuvinte homofobe, iar el își cere iertare celor care s-au simțit jigniți de folosirea unui termen semnalat de alții”, a declarat într-un comunicat Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. papa lapte asta (de fapt corporatia din spatele lui) si-au dat seama de gafa cu binecuvantarea lgbt si incearca sa dreaga busuicul, problema e ca se fac si mai rau de kkt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE