joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEÎncă două țări din fostul bloc estic intră de partea Ungariei în...

Încă două țări din fostul bloc estic intră de partea Ungariei în disputa cu Bruxelles-ul

Alături de Polonia și Slovenia, Ungaria are acum alte două aliate în confruntarea cu Bruxelles-ul şi în privinţa temelor pe care aceste ţări consideră că ar trebui să fie prioritare pentru Uniunea Europeană, scrie EFE.

Este vorba despre Republica Cehă și Slovacia, țări care înainte de 1989 făceau parte din aceeași țară, Ceho-Slovacia, și erau colege de „bloc estic” cu Polonia și Ungaria.

„Avem mult noroc că în acest semestru Slovenia prezidează (Consiliul) UE şi că (prim-ministrul) Janez Jansa este în fruntea Consiliului UE”, a spus Viktor Orban la finalul unui summit la care au participat la Ljubljana cele patru state ale grupului de la Vişegrad şi Slovenia, scrie Agerpres.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Şeful guvernului de la Budapesta a acuzat instituţiile europene că se ocupă de „teme greşite” şi Parlamentul European că a transformat tema statului de drept într-un „jihad” împotriva politicienilor conservatori.

El a răspuns astfel unei întrebări legate de rezoluţia votată în ziua anterioară de Parlamentul European, în care se solicită Comisiei Europene să sancţioneze Ungaria – inclusiv prin activarea mecanismului de suspendare a fondurilor europene în caz de încălcare a statului de drept – pentru noua sa lege de combatere a promovării homosexualităţii în şcoli.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Premierul conservator sloven, Janez Jansa, mare aliat al lui Orban şi având el însuşi fronturi deschise cu Bruxellesul, a apreciat legat de acest subiect că drepturile fundamentale în UE nu ar trebui să însemne doar nediscriminare, ci şi dreptul statelor membre să-şi organizeze învăţământul conform propriei culturi şi credinţe religioase.

Jansa, Orban şi omologii lor din Polonia, Mateusz Morawiecki, Republica Cehă, Andrej Babis, şi Slovacia, Eduard Heger, au căzut de asemenea de acord asupra temelor pe care ar trebui să se concentreze preşedinţia slovenă a Consiliului UE.

Au fost enunţate printre acestea riscul unor noi valuri de migranţi, mai ales dinspre Afganistan şi Africa Subsahariană, securitatea la frontierele UE şi extinderea blocului comunitar către ţările Balcanilor Occidentali, începând cu Serbia. Ei au subliniat şi necesitatea unei cooperări europene sporite în faţa celui de-al patrulea val al pandemiei COVID-19, combaterea ameninţărilor cibernetice, protejarea mediului şi dezvoltarea economică.

Viktor Orban a reafirmat că grupul de la Vişegrad respinge cotele obligatorii de refugiaţi, în timp de Andrej Babis a acuzat Comisia Europeană că nu are pregătit un plan privind riscul unui nou val migrator. „Am impresia că aceasta nu este o temă (la Bruxelles), deşi este vorba despre securitatea noastră”, a remarcat la rândul său Mateusz Morawiecki.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Acesta din urmă a insistat pe de altă parte ca cele cinci ţări să fie mai active împotriva centralizării Uniunii Europene, pentru „a juca un rol de egali, nu de membri subalterni”.

Summitul de la Ljubljana a fost anunţat ca fiind unul al ţărilor grupului de la Vişegrad, cunoscut şi ca V4, dar unitatea arătată aici l-a determinat pe un jurnalist sloven să întrebe, fără a primi răspuns, „dacă grupul nu este acum V5”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

9 COMENTARII

 1. UE si-a dat jos masca . De fapt UE emite ” Diktate de la Bruxelles ” si obliga toate tarile sa se supuna . UE sub masca ” valorilor democratice ” indoctrineaza copii cu perversiunile LGBT . De fapt UE este sluga LGBT si procedeaza asa cum dicteaza LGBT . Natiunile Europei trebuie sa traga un semnal de alarma si sa nu ignore ceea ce se intampla . Altfel va fi mai rau decat in URSS . Va fi o dictatura a ” valorilor democratice europene ” , in fond o dictatura LGBT . UE este gata sa se destrame , datorita slugarniciei fata de LGBT . Va urma un Hu-exit , apoi Pol-Exit , SLo-Exit si se vor forma doua puteri din fosta UE : Slugarnicii fata de LGBT pe de o part , iar celelalte tari cu valori autentice vor forma o alianta precum V4 . Insa vor fi mai multe tari . Romania se pare ca se slugareste la majoritate , ca de obicei .
  In numele tolerantei se instituie stare de urgenta la nivelul Europei , cu scopul legalizarii proiectului “ renew Europe “ , un proiect care are ca scop resetarea valorilor si instaurarea “ valorilor democratice “ . Viitorul europei arata bine : O societate de dez-sexati care se indoapa cu hormoni si pastile antidepresive . Insa “ noile valori democratice” sunt dictate de catre o asemenea societate . Rampa de lansare a fost “ toleranta “ . Acum dup ace ni s-a dictat sa ii “ acceptam “ , acestia au ajuns sa faca legile . Acei dez-sexati care vorbesc despre toleranta , ei insisi instituie dictatura lor .

 2. Daca aveam un roman presedinte poate ne alaturam si noi tarilor sanatoase din Europa. Mi-ar fi placut acest lucru. Insa realitatea e alta. Ne conduce un antiroman votat de niste romani care au uitat de biserica si de faptul ca au cerut in permanenta ajutor bisericii. Au uitat ca botezurile, nuntile, imormantarile le facem cu biserica noastra. Am intors spatele bisericii cand am votat….acum platim….

 3. România se trezește greu, mămăliga explodează tarziu.

  Trebuie să recunosc că după ce majoritatea parlamentarilor români au votat contra raportului Matic m-am simțit mândru că-s român – rușine mi-a fost de gorghiu și useriști. Restul au tras o linie.

  Grupul dela Vișegrad are cam 70 de milioane de locuitori și cam 1200 miliarde PIB agregat (cam cat Spania). Mai trebuie masă critică. Slovenia și Croația au semnalizat ceva similar insă n-au majoritate suficientă…

  urmează Italia și anul viitor Franța – rețineți, Franța va fi in centrul războiului tot anul ce vine incepând deja din toamnă. Acolo se decide totul.

  România trebuie să nu mai trimită useriști idioți in Parlamentul European și să pună presiune pe partide să țină linia națională, pt că globaliștii au partidul USR și acum vor să infiltreze și PNL și PSD cu oengiști de-ai lor să castreze toată rezistența

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE