ACTUALITATEPS Ignatie, Episcopul Hușilor: Să nu ne descurajăm când cei care disprețuiesc...

PS Ignatie, Episcopul Hușilor: Să nu ne descurajăm când cei care disprețuiesc credința sunt mai mulți. Cei care calomniază au imaginea celor care fac spume la gură, freamătă de mânie și ură

Cei care îl calomniau și îl desconsiderau pe Sfântul Arhidiacon Ștefan „fremătau de furie și scrâșneau din dinți”, iar aceasta este imaginea celor care își fundamentează viața pe manipulare și minciună, a spus, duminică,  PS Ignatie, Episcopul Hușilor.

PS Ignatie a oficiat duminică, 27 decembrie 2020, în a treia zi de Crăciun, Sfânta Liturghie, în localitatea Bilbor, județul Harghita.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul Hușilor a descris comportamentul celor care l-au ucis pe Sfântul Arhidiacon Ștefan, primul martir al Bisericii, comparându-l cu al celor care se hrănesc din calomnie și dispreț.

„Cei care îl calomniau și îl desconsiderau pe Sfântul Arhidiacon Ștefan – ne spune Sfântul Evanghelist Luca, autorul cărții Faptele Apostolilor – «fremătau de furie și scrâșneau din dinți».

Aceasta este imaginea celor care calomniază și spun minciuni, a celor care își fundamentează viața pe manipulare, pe rostirea unor jumătăți de adevăr.

Predica Sfântului Ștefan este modelul oricărei predici. Cei care au ascultat-o nu puteau să-l suporte pe ucenicul Adevărului, pe cel care nu s-a gândit nicio clipă că viața lui este mai importantă decât dragostea față de Hristos.

Domnul l-a răsplătit pe Sfântul Arhidiacon Ștefan în urma mărturisirii făcută de acesta în fața celor care l-au ucis cu pietre. Chipul lui s-a făcut ca de înger, iar cerurile i s-au deschis și L-a văzut pe Hristos.

Așa îi răsplătește Dumnezeu pe toți cei care au curajul să-L mărturisească, să spună adevărul.

Din nefericire, în lumea de astăzi, minciuna și calomnia au mai mult câștig de cauză. Este de ajuns să lansezi în spațiul public sau în cel virtual o minciună despre cineva. Se rostogolește cu iuțeala fulgerului și nimeni nu mai este interesat să vadă dacă este adevărat sau nu ceea ce se spune.

Nu mai avem capacitatea de a căuta adevărul. Ne hrănim cu calomnia, minciuna și batjocura.

Sărbătoarea de astăzi ne pune în fața acestei realități fundamentale: cei care calomniază și disprețuiesc au imaginea celor care fac spume la gură, freamătă de mânie și ură.

Cei care spun adevărul – chiar cu riscul de a-și pune în pericol prestigiul și vizibilitatea socială sau chiar viața – vor avea curajul să se gândească că Dumnezeu este esențial pentru viața lor. El este Adevărul însuși și de la El primesc puterea de a mărturisi.

Cei care îl calomniau pe Sfântul Ștefan erau mulți, el era unul singur. Cam acesta este procentajul și în lumea de astăzi: 80-90% calomniază, restul spun adevărul”, a spus PS Ignatie.

Părintele Episcop Ignatie a afirmat că adevărul trebuie mărturisit cu inteligență și fermitate.

„În fața lui Dumnezeu câștigă numai cel care rostește adevărul – inteligent, cu fermitate și cu buna cuviință necesară. Adevărul ne asigură cerurile deschise și vederea lui Dumnezeu.

Să nu ne descurajăm atunci când cei care disprețuiesc credința și sunt ostili față de ea, sunt mai mulți. Doar cei care au puterea de a spune adevărul vor câștiga”, a subliniat PS Ignatie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite