joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEMinistrul de externe al Slovaciei acuză Ungaria că ar fi revendicat teritorii,...

Ministrul de externe al Slovaciei acuză Ungaria că ar fi revendicat teritorii, dacă Rusia ar fi reușit în Ucraina. Ce spune guvernul lui Viktor Orbán

Potrivit ministrului de externe al Slovaciei, dacă Rusia ar fi câștigat în Ucraina, Ungaria ar fi avut deja pretenții teritoriale în Slovacia, o acuzație nefondată care a fost întâmpinată cu indignare de către guvernul ungar, potrivit Remix News.

Ministrul slovac de externe, Rastislav Kácer, a făcut afirmația marți în timpul unei emisiuni la televiziune Markíza „Na telo plus”, spunând fără dovezi că „dacă Vladimir Putin ar fi avut succes în Ucraina, Ungaria ar fi avut deja pretenții teritoriale împotriva Slovaciei”.

Potrivit portalului de știri Bumm.sk, Kácer a fost întrebat dacă Slovacia este amenințată de Ungaria și dacă Ungaria va avea, în câțiva ani, pretenții teritoriale împotriva Slovaciei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Politicianul slovac a spus că e de părere că există o dispută teritorială și reprezintă o problemă de actualitate astăzi, motiv pentru care a spus că este important pentru Slovacia în ansamblu ca trupele ruse să nu câștige în Ucraina.

Ministerul de Externe al Ungariei a răspuns prin convocarea ambasadorul Slovaciei la Budapesta.

Kácer a mai spus că problema fularului prim-ministrului Viktor Orbán cu Ungaria Mare ar trebui abordată, deoarece reprezintă vârful piramidei obiectivelor politice ale Ungariei. El a adăugat că are în seiful său un dosar de informații despre incident. Orbán a susținut însă că se discută mult prea mult despre fular și că Ungaria nu are nicio ambiție să anexeze vreun teritoriu de la vecinii săi.

Tamás Menczer, secretarul de stat pentru relații bilaterale la Ministerul de Externe al Ungariei, a reacționat miercuri la declarația lui Rastislav Kácer într-o postare pe Facebook.

„Europa se confruntă cu crize majore și în astfel de vremuri avem nevoie de politicieni sensibili, iar actualul ministru de externe al Slovaciei nu este unul dintre ei. Kácer atacă practic Ungaria pentru că suntem pro-pace și anti-sancțiuni. Dar nu vom schimba asta chiar dacă ministrului Kácer nu-i place”, a scris Menczer pe pagina sa de socializare.

Menczer a mai spus că „azi l-am convocat pe ambasadorul slovac la Budapesta la Ministerul Afacerilor Externe și i-am spus că declarațiile lui Rastislav Kácer sunt minciuni inacceptabile, fără sens”.

El a adăugat că „parteneriatul maghiar-slovac și alianța V4 pot supraviețui unor figuri precum Rastislav Kácer”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate