sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEÎn ziua în care puterea din România a votat închiderea minelor, Polonia...

În ziua în care puterea din România a votat închiderea minelor, Polonia a decis să deschidă mai multe mine, în contextul crizei energetice

În vreme ce politicienii români votează închiderea minelor de cărbuni, Polonia ia decizia de a deschide și mai multe mine de cărbune pentru a trece mai ușor peste actuala criză energetică, informează G4Media.

Într-un interviu acordat de ministrul activelor statului, acesta a confirmat că, deși pe termen lung (până în 2049), guvernul polonez dorește să închidă toate minele, în contextul actualei crize energetice, acesta ia în calcul să crească numărul de mine de cărbune, pentru a ameliora criza energetică actuală.

„Dacă vrem cărbune, trebuie să investim”, a precizat Jacek Sasin, ministrul activelor de stat din Polonia, dând drept exemplu mina de la Bogdanka din estul țării, despre care a opinat că ar putea fi extinsă, iar producția ar putea crește.

Afirmația ministrului activelor de stat a fost confirmată de ministrul pentru climă, Anna Moskwa, care a precizat că exista chiar înainte de război o cerere crescândă pentru cărbune. „Prin urmare, „plănuim să creștem producția acolo unde este posibil și planificăm, de asemenea, noi locații [miniere]”.

Acest lucru ar ajuta la evitarea „unei dependențe mai mari de cărbunele importat, [care este] mult mai scump decât al nostru”, a explicat Jacek Sasin. În contextul sancțiunilor asupra Rusiei, importurile de cărbune rusesc au scăzut, ceea ce a determinat ca guvernul polonez să găsească producători de cărbune din alte părți.

Potrivit lui Sasin, războiul din Ucraina a  demonstrat că gazul nu este o sursă de energie fiabilă, el rămânând la ideea că ar fi mai potrivită exploatarea în continuare a cărbunelui în perioada aceasta de tranziție către energia nucleară, mai ales în contextul lipsei energiei regenerabile regulate.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. nu se putea mai vizibilă diferență intre slugărnicia politrucilor noștri ioropeniști și demnitatea polonezilor

    desigur, polonezii sunt criticați, noi suntem mângăiați pe cap

    dar noi vom sărăci, ei vor prospera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE