duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATESorin Cîmpeanu vrea testarea în școli de două ori pe săptămână: Nici...

Sorin Cîmpeanu vrea testarea în școli de două ori pe săptămână: Nici un elev care nu a susținut Bacalaureatul să nu încerce să se substituie autorităților medicale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut o conferință de presă vineri dimineață în care a făcut declarații oficiale legate de deschiderea școlilor, vorbind totodată și despre asociațiile de părinți și de elevi care se pretind a fi reprezentanții părinților, respectiv a elevilor, informează EduPedu.

Totodată, ministrul a spus că elevii și întregul personal din instituțiile de învățământ vor fi testați o dată la două zile în școli. Pentru acest lucru s-au cumpărat 70 de milioane de teste, ce vor fi îndeajuns de multe pentru 11 săptămâni. În școlile unde rata de vaccinare este sub 60%, activitatea didactică se va desfășura online.

Despre organizația „care vorbește în numele tuturor părinților din România, bine, poate mai puțin al meu” – aluzie la Federația Asociațiilor de Părinți, el a spus că, în calitate de părinte, nu și-a dat „dreptul de reprezentare” acesteia.

Despre organizațiile de elevi care solicitau revenirea în școli în format fizic, ministrul a spus că „nici un elev care nu a susținut Bacalaureatul să nu încerce să se substituie autorităților medicale”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Îmi este greu să mă pronunț în numele părinților. Știu că există o singură organizație care vorbește în numele tuturor părinților din România, bine, poate mai puțin în numele meu, pentru că și eu sunt părinte și nu mi-am dat dreptul de reprezentare unei singure organizații. Deci nu o să mă exprim în numele părinților. Dar pot să vă spun că sunt impresionat de progresul ratei de vaccinare în rândul elevilor. (…)

Am avut discuții și suntem atenți la toate punctele de vedere. Au fost luate în considerare toate aceste propuneri, toate aceste ipoteze de lucru. A fi luate în considerare nu înseamnă a căpăta automat valoare de decizie. Întotdeauna voi fi și vom fi atenți la punctul de vedere al elevilor, întotdeauna le vom spune elevilor să fie concentrați pe pregătirea lor, pentru că educația va fi șansa lor în viață, este singurul lucru pe care nimeni nu li-l va putea lua vreodată.

E bine să fie atenți pe școală, pe pregătirea lor, pentru ei și nu e bine să se substituie autorităților sanitare, pentru că nici Ministerul Educației nu se substituie autorităților sanitare pentru a lua astfel de decizii. Dacă se poate să nu se substituie nici profesorilor, atunci este cu atât mai bine și școala va merge bine.

[Pregătindu-se să plece, se oprește pentru a mai adăuga ceva:] Avem profesori cu 30 de ani vechime. Toți profesorii de aici cred că nu putem pune semnul egal între judecata unui elev care nu și-a dat încă Bacalaureatul și pregătirea unui profesor (…)

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Experiență mai mare decât experiența mea, eu nu îndrăznesc să mă substitui experienței acestor colegi. Poate e bine ca nici un elev care nu a susținut Bacalaureatul să nu încerce să se substituie. Oricum luăm în considerare toate punctele de vedere”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În comunicatul său de joi, Federația părinților s-a arătat deranjată de atitudinea și deciziile ministrului.

„Sunteți unicul ministru al educației care a spus răspicat că nu aveți nevoie să vă consultați cu părinții și elevii deși Legea educației naționale prevede, imperativ, obligativitatea dialogului social”, scrie în comunicatul federației.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE