marți, ianuarie 31, 2023
ACTUALITATEPeste 1,1 milioane de elevi NU vor merge la școală luni, din...

Peste 1,1 milioane de elevi NU vor merge la școală luni, din cauza noului prag de vaccinare impus profesorilor. Ministrul Sorin Cîmpeanu: Se are în vedere o creștere graduală de la 60% la 70%

Noul prag de vaccinare impus cadrelor didactice pentru deschiderea școlii va face ca peste 1,1 milioane de copii să nu se ducă luni la școală.

Mai precis, la școală se vor întoarce aproximativ 1.800.000 dintre cei 2.930.000 de elevi şi preşcolari.

Conform lui Cîmpeanu, sunt 12 județe în care rata de vaccinare în școală este sub 60%.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Şcoala va începe pentru toţi elevii şi pentru toţi copiii din grădiniţe în data de 8 noiembrie. Mă refer aici şi la sistemul de învăţământ de stat şi la sistemul de învăţământ privat. Este în curs de derulare şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care se propune modificarea ordinului ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii în acest sens. În foarte scurt timp, va fi validată hotărârea CNSU. Ordinul va fi semnat de către cei doi miniştri şi va fi trimis către Monitorul Oficial în vederea publicării astăzi, cât mai curând posibil, în aşa fel încât pe parcursul acestei zile să poată exista şedinţe ale Consiliilor de administraţie în fiecare şcoală şi în fiecare grădiniţă prin care să se ia decizia de funcţionare a şcolilor începând de luni, 8 noiembrie, şi să fie anunţată. Criteriul se referă la rata de vaccinare la nivelul fiecărei şcoli şi grădiniţe”, a afirmat ministrul.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta a spus că școlile care nu au 60% vaccinați nu se vor întoarce la normal „sub nicio formă”. Excepția fiind școlile speciale.

„Există o singură excepţie pe care o propunem spre acceptare în Ordinul comun de ministru, aceea care a mai fost, a şcolilor speciale, unde sunt copii cu cerinţe educaţionale speciale”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că există posibilitatea ca „peste o anumită” perioadă de timp să poată fi ridicat acest nivel de 60%. „Obiectivul este de 70%, este un obiectiv dat de OMS”, a adăugat acesta.

Cîmpeanu a amintit că nu se mai ţine cont de rata de infectare din localitate.

„În data de 1 octombrie s-a decuplat în urma consultărilor şi a fost de comun acord decuplarea modului de funcţionare a şcolii de rata de infectare din localitate. (…) Dar un consiliu de administraţie al şcolii va aprecia în funcţie de toţi parametrii (…) dacă face sau nu face solicitare către inspectorat pentru începere în regim online”, a precizat el.

Măsura de a impune acest prag de vaccinare a fost anunțată de președintele Klaus Iohannis, dar a fost deja criticată de cunoscutul medic Octavian Jurma.

Citește și: După terorizarea angajaților urmează învrăjbirea profesorilor și a copiilor

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate