duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEÎn mijlocul războiului, Ucraina ia în discuție legalizarea căsătoriilor între persoane de...

În mijlocul războiului, Ucraina ia în discuție legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex

O petiție prin care se cere legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex a fost semnată de 28.000 de persoane și astfel a ajuns pe masa președintelui Volodimir Zelenski, scrie BBC.

Conform legii din țara vecină, acesta are zece zile la dispoziție să răspundă documentului intitulat „În aceste vremuri, fiecare zi poate fi ultima”, notează sursa citată.

„Este important ca persoanele LGBT să aibă dreptul să-și vadă partenerul și să-i poată colecta cadavrul de la morgă și dacă e cazul, să primească compensații”, a spus Oksana Solonska, șefa departamentului de comunicare a marșului homosexualității de la Kiev, citată de BBC.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Activista se referă la soldații LGBT care s-au înrolat în armata Ucrainei pentru a lupta împotriva Rusiei, așa cum sunt cei din „Divizia Unicorn”.

Ea a adăugat că speră ca mariajul între persoane de același sex să fie legalizat. Cu toate acestea, nu e clar dacă Zelenski va face vreun pas în acest sens. Dar președintele Ucrainei este obligat să răspundă petiției.

Conform unui sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, în ultimii șase ani a scăzut numărul persoanelor care au o atitudine negativă față de homosexualitate, de la 60,4% la 38,2%. Doar 12% au o atitudine favorabilă, în timp ce 44% sunt indiferenți.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Tara arde, bulangii in loc sa caute tratament psihiatric, ei vor nunti .Tot ce se intampla in lume la ora actuala parca este o parodie de prost gust.

  2. Sodoma si Gomora vor sa faca sorosistii satanisti din Europa. Si-au gasit zdreanța perfecta care sa distruga Europa:ursula van der pwla!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate